Ann Demeester bij Athenaeum Haarlem op zondag 20 januari

Frans Hals ontmoet Manet, Singer Sargent, Van Gogh

0

Op zondag 20 januari om 15.30 uur gaat journalist José Rozenbroek in gesprek met Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum, bij Athenaeum Boekhandel Haarlem.

Tijdens deze middag zal José Ann interviewen over alle ins en outs van blockbuster tentoonstelling Frans Hals en de Modernen, die nog tot en met 24 februari te zien is in het Frans Hals Museum. Reserveer uw gratis toegangskaart via haarlem@athenaeum.nl om zeker te zijn van een plek!

Frans Hals als modern idool
Precies 150 jaar geleden werd Frans Hals herontdekt als modern idool. Hij werd bewonderd en zelfs aanbeden door laat 19e-eeuwse kunstenaars als Manet, Liebermann, Singer Sargent en Van Gogh. Het Frans Hals Museum toont unieke meesterwerken uit (inter)nationale musea en privécollecties. Nooit eerder is de impact van Hals op de modernen zo duidelijk getoond. Door werken van Frans Hals te zien in relatie tot het virtuoze werk van de kunstenaars die hij inspireerde, wordt inzichtelijk hoe modern Frans Hals was in hun ogen: ‘Frans Hals, c’est un moderne’.

Info
Zondag 20 januari 2019 om 15.30 uur (inloop 15.00 uur)
Ann Demeester over Frans Hals en de Modernen
Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Toegang gratis, reserveren via haarlem@athenaeum.nl