Leer werken met de digitale overheid

Gratis cursus in de Bibliotheek Haarlem Centrum

0

Overheidszaken regelen moet steeds vaker via het internet. Maar hoe doe je dit eigenlijk? De Belastingdienst, gemeente en andere overheidsinstanties schakelen steeds meer over naar digitaal. Wil je ook je overheidszaken via de computer regelen? In de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kun je een gratis cursus doen om hier behendig in te worden.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Omgaan met websites en andere digitale diensten van de overheid
  • Hoe je veilig zoekt naar overheidsinformatie
  • Hoe je stap voor stap een eigen DigiD aanvraagt

Cursusmateriaal
De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur, die wekelijks in de Bibliotheek plaatsvinden. De lessen worden gegeven in kleine groepjes. Je krijgt tijdens de cursus een gratis werkboek waarin je oefenmateriaal en tips vindt. Zo kun je thuis alles nog eens op je gemak lezen. Tijdens de cursus maak je gebruik van de laptops van de Bibliotheek en wordt je privacy gewaarborgd. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten van de Stichting Digisterker.

Aanmelden
Het is noodzakelijk om je van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/digisterker.

Voor deze cursus zijn basisvaardigheden op een computer nodig. Ben je nog niet bekend met de computer en het internet, dan kun je ook eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meer weten over Klik & Tik? Vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek of kijk op onze website bij www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/klik-tik.html.

Leer werken met de digitale overheid

  • Vrijdag 8, 15, 22 en 29 maart | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Centrum
  • Maandag 11, 18, 25 maart en 1 april | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

De cursus wordt aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem.