Start nieuw seizoen klassieke films in de Pletterij

0

Op 6 februari start het nieuwe seizoen van de films op woensdagmiddag in de Pletterij. Lenie Peetoom heeft weer een divers pakket aan films geselecteerd.

Zo zijn er twee documentaire-films over Nederlands-Indië in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de film van 3 april worden beelden getoond van Java en Bali, de tweede film is op 22 mei 2019 en laat Borneo en Sumatra zien. Maar er is ook een vroege James Bond met Sean Connery, Goldfinger en natuurlijk weer een film van Hitchcock. Er zijn Nederlandse, Duitse, Italiaanse en Franse films en natuurlijk Amerikaanse en Engelse.

Het seizoen start met de Nederlandsatalige film Rubber uit 1936 van de regisseur Gerard Rutten. Voor deze film werden in “de Oost” zelfs opnamen gemaakt in de Sumatraanse jungle. De film is gebaseerd op de geruchtmakende gelijknamige roman uit 1931 van schrijfster Madelon Szekely-Lulofs. Rutten maakte er een pakkende vertelling van, een sociale satire over het leven in een Hollandse plantersgemeenschap tijdens Sumatra´s roaring twenties.

Info
Kijk voor het totale aanbod op de website van de Pletterij: www.pletterij.nl. De toegangsprijs is slechts € 4,- en € 2,50 voor houders van een HaarlemPas en jongeren onder de 25 jaar.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)