Winnares van de YPF Piano Competition 2019 komt naar Bloemendaal

0

Yang Yang Cai (20) is de winnares geworden van de YPF Piano Competition 2019 voor jonge pianisten in Nederland. Muzenforum is blij met haar komst naar Bloemendaal.

Volgens de jury speelde ze in de finale met haar gedegen techniek en verfijnde spel het beste. Direct na het bekend worden van de uitslag trad ze op 10 februari op in het tv-programma Podium Witteman.

Op zondag 24 februari speelt zij samen met het Amsterdam Piano Trio in het gemeentehuis van Bloemendaal. Naast Yang Yang Cai bestaat Het Amsterdam Piano Trio uit de prominente jonge musici Alexander Warenberg (cello) en Shin Sihan (viool). Alexander Warenberg won in 2016 het Nationaal Cello Concours. Violist Shin Sihan wordt geprezen om zijn fenomenale virtuositeit en muzikaliteit.

Op 24 februari presenteert het trio een programma met romantisch gekleurd repertoire. Het concert opent met Beethovens ‘Geistertrio’ dat zijn naam ontleent aan het spookachtige middendeel. Liszts ‘Tristia’ is een zeer sprekende bewerking van zijn pianostuk ‘Vallée d’Obermann’. Aangevuld met Schuberts Trio No.1 zet het Amsterdam Piano Trio een schitterend programma neer. Het belooft een prachtig concert te worden. Voor kaartverkoop ga naar www.muzenforum.nl

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Bekende musici en soms jong talent treden op in een afwisselend programma van klassieke muziek.

  • Datum: Zondag 24 februari 2019
  • Aanvang: 11.00 uur. Zaal en kassa zijn open vanaf 10.30 uur
  • Plaats: Gemeentehuis van Bloemendaal te Overveen
  • Prijs Losse kaarten € 20,-; CJP en jeugd t/m 25 jaar € 10,- (inclusief koffie).
  • Verkoop Losse kaarten bij Primera, Bloemendaalseweg 234, Overveen, tel 023-5272742,
    bij Boekhandel Papyrium, Bloemendaalseweg 78, Bloemendaal, tel 023-5253620 en op de dag van het concert aan de kassa in de zaal.
  • Reserveren: U kunt toegangskaarten reserveren door een mail te sturen naar info@muzenforum.nl
  • Info www.muzenforum.nl
  • Zie ook het eerdere bericht over dit concert op Optreden van het Amsterdam Piano Trio in het gemeentehuis van Bloemendaal.
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)