Areopagus met Rein Willems

0

Aanstaande zondag 10 maart om 16.00 uur is voormalig topfunctionaris Rein Willems te gast bij de maandelijkse Areopgus van Ad van Nieuwpoort, de predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk.

In dit gesprek zal het onder meer gaan over de rol van het bedrijfsleven in de transitie die onze samenleving doormaakt. Over wie Willems is, waar hij door wordt gedreven en wat zijn loopbaan hem heeft geleerd. En natuurlijk ook over de wijze waarop de Haagse Bethelkapel gezorgd heeft voor een doorbraak ten aanzien van het kinderpardon. En wat we daar mee zijn opgeschoten.

Rein Willems (1945) is een maatschappelijk geëngageerde topman uit het bedrijfsleven die na een opleiding tot chemisch technoloog gedurende 38 jaar een loopbaan bij Shell in binnen en buitenland doorliep, van fabrieksingenieur tot president-directeur van Shell Nederland. Verder was hij onder meer bestuurder van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Rein Willems over het Kinderpardon van zijn partij CDA:
Ik sta met heel mijn hart achter het recht voor mensen om op een fatsoenlijke manier behandeld te worden in ons land.

Over Rein Willems
In de afgelopen tijd was Willems actief betrokken bij het recente kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag en zorgde hij op de achtergrond voor de koerswijziging ten aanzien van het kinderpardon binnen zijn partij, het CDA. Tot voor kort vervulde hij tal van commissariaten maar nu is hij, naast toezichthouder bij het Boerhaavemuseum te Leiden, bestuursvoorzitter van de Haagse stichting Stad en Kerk (STEK). Van 2007 tot 2011 vertegenwoordigde Willems het CDA in de Eerste Kamer, waar hij onder andere het woord voerde over duurzaamheid en biotechnologie in de landbouw en ontwikkelingssamenwerking. Daarvoor, gedurende 38 jaar, van 1969 tot 2007 doorliep hij een loopbaan bij Shell in binnen en buitenland, van fabrieksingenieur tot president-directeur van Shell Nederland. Rein Willems studeerde chemische technologie aan de Technische Hogeschool Delft.

Over Areopagus
Schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) heeft sinds 2013 elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl.

Areopagus is een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Van Nieuwpoort probeert ook juist het persoonlijke verhaal naar boven te krijgen over wat de gastspreker drijft en inspireert en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

Eerdere gasten waren onder meer: Piet Hein Donner, Alexander Rinnooy Kan, Ankie Broekers, Bas Heijne, Johanna ter Steege, Jan Pronk, Dorien Pessers, Bastiaan Ragas, Jan Pronk, Albert Röell, Huub Oosterhuis, Alexander Münninghoff, Freek de Jonge, René van Rijckevorsel, Youp van ‘ t Hek, Dick Boer etc. Meer informatie over Areopagus en andere activiteiten staan op www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Info
Ad van Nieuwpoort in gesprek met voormalig topfunctionaris Rein Willems over de rol van het bedrijfsleven in de transitie die onze samenleving doormaakt.
Zondag 10 maart 2019 van 16.00 tot 17.00 uur, Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Na afloop een meet&greet. Aan de vleugel Amos Osterhaus.
Toegang uw gift. Of doe uw gift via GIVT
Live uitgezonden door radiobloemendaal.nl.