Recital van Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom

0

Op zondag 24 maart om 11.00 uur geven Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een recital in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Met het programma ‘In Vogelvlucht’ maken ze een muzikale reis door Europa. Onderweg zijn we getuige van vredige landschappen en levendige volksmuziek. Ze spelen werken van o.a. Ravel, Liszt, Grieg en Brahms.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom hebben al veel samengewerkt en vormen een perfect op elkaar ingespeeld duo. Met hun optredens hebben ze al veel successen geoogst in binnen- en buitenland.

Lidy Blijdorp (1986) is dé rising star onder de jonge Nederlandse cellisten. Zij beschikt over een grote vertelkracht en muzikaliteit. Ze kreeg haar opleiding in Amsterdam en Parijs. Nadat ze cum laude afstudeerde won ze al veel prijzen. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Sinds 2016 bespeelt Blijdorp de prachtige Italiaanse cello van Anner Bijlsma, een legendarische internationaal geroemde cellist. Bijlsma over Lidy Blijdorp: “Ze speelt geweldig cello en heeft een heel bijzondere muzikale persoonlijkheid”.

Tobias Borsboom (1988) kreeg zijn opleiding piano in Utrecht en Amsterdam. Hij is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Ook hij won diverse prijzen. In 2015 was hij de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Tobias is een veelzijdig en creatief musicus die op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Zie www.muzenforum.nl.

Info
Datum: zondag 24 maart 2019
Aanvang: 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur).
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal
Entree: Toegangsprijs € 20,- ,CJP/Jongeren tot 26 jaar € 10,-
Voorverkoop: Bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen. Of reserveren door een mail te sturen naar info@muzenforum.nl