Ontdek prachtige stinsenplanten tijdens Thijsse Tour door Zuid-Kennemerland

0

Op woensdag 10 april vanaf 10.00 uur kunnen natuurliefhebbers mee met de bijzondere Thijsse Tour door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De Thijsse tour is een fiets- en wandeltocht langs markante plekken in en rond de Kennemerduinen, zoals een oude villawijk en Thijsse’s Hof.

Onderweg neemt een ervaren gids de bezoekers mee in het leven en werk van bioloog en leraar Jac. P. Thijsse. Bij de heemtuin Thijsse’s Hof is er een uitgebreide rondleiding.

Treed in de voetsporen van Jac. P. Thijsse
In de Thijsse Tour treedt de bezoeker in de voetsporen van Thijsse en gaat al fietsend en wandelend terug in de tijd. Een deskundige gids neemt de bezoekers mee in een unieke natuurhistorische beleving, langs oude woningen van Thijsse, de heemtuin Thijsse’s Hof en de Thijsse bosjes in het Nationaal Park.

Stinsenplanten
Deze Thijsse tour staat in het teken van de stinsenplanten, de prachtige fleurige bolgewasjes, die in de lente de buitenplaatsen van Zuid-Kennemerland in een bloemenzee veranderen. In Thijsses Hof staan ze allemaal te pronken en de gids vertelt er meer over. De tour eindigt met een heerlijke biologische lunch in het Duincafé in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Info
Datum: woensdag 10 april
Tijd: 10.00 – 14.00 uur
Prijs: €15,- per volwassenen, lunch is bij de prijs inbegrepen (evt. dieetwensen vooraf aangeven)
Startlocatie: Bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Bezoekers kunnen op de eigen fiets deelnemen aan de fietstocht, indien nodig kunnen fietsen gehuurd worden bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen à € 13,50 per fiets.
Tickets boeken: https://www.np-zuidkennemerland.nl/19321/doen/activiteitenkalender/10042019-thijsse-tour-natuurhistorische-fiets-en-wandelexcursie.

Advertentie