Haarlem en Bloemendaal kleurt Letterenloop

0

Dit jaar is de Letterenloop zichtbaarder dan ooit. Boekhandel De Vries Van Stockum heeft een speciale Hugo Boss Letterenloop etalage gemaakt en overal in Haarlem en Bloemendaal hangen de posters op de ramen. De hardloopwedstrijd door het lommerrijke Bloemendaal wordt een echte klassieker op de Kennemer loopagenda. Het unieke karakter van de loop lijkt bij een groeiend publiek gehoor te vinden.

Wat begon als een kruising tussen een sportief alternatief voor het boekenbal en een netwerkfestijn voor het boekenvak is uitgegroeid tot een goed georganiseerde hardloopwedstrijd voor het grotere publiek.

Het goede doel Run4Schools is nog steeds onlosmakelijk verbonden aan de Letterenloop. De volledige opbrengst van de loop gaat al sinds de eerste editie van 2007 naar deze organisatie. Frank van der Endt (bestuursvoorzitter van de Letterenloop): “Run4Schools maakt het beste in ons allemaal wakker. Iedereen, vrijwilligers en lopers, doen graag een stapje extra voor de kinderen in de Townships van Zuid Afrika”.

De laatste jaren is het parcours aangepast. De extra ronde door Openluchttheater Caprera is bijzonder te noemen en de beklimming van het Kopje van Bloemendaal blijft een bijzondere uitdaging die iedere Noord-Hollander toch bij wijze van bedevaart gedaan moet hebben. Ook is de klim naar het hoogste punt van Noord-Holland een wedstrijd-in-de-wedstrijd. De snelste man en vrouw mogen zich een jaar lang King en Queen van het Kopje noemen.

Op de route zijn steeds meer muzikale oases aanwezig en het overdekte middenterrein van de Haarlemse ijsbaan is echt het hart van het evenement. Daar kun je terecht voor een advies over blessurepreventie, een photobooth voor jong en oud en een goedgevuld programma voor kinderen met ijs voor deze winnaars van morgen.

Dat het boekenvak allerminst naar de achtergrond is gedreven bewijzen de langdurige partners Gottmer en Boekhandel De Vries Van Stockum. De overbekende Haarlemse boekhandel heeft een speciale etalage gewijd aan de Letterenloop.

De Letterenloop raakt de juiste snaar en veel families zien een uitje naar de IJsbaan op vaderdag als een mooi cadeau.

Voor meer informatie zie www.letterenloop.nl.

Advertentie