Zijn wij onze genen? Ligt alles al vast bij onze geboorte? (lezing)

0

Paul Marselje is als spreker te gast in het Haarlemse vrijmetselaarsgebouw aan de Ripperdastraat 13. Hij gaat diep in op het gegeven dat wij steeds meer de indruk krijgen alsof wij, ons lichaam, niet anders is dan een goed geprogrammeerde machine die mogelijk als wij opgroeien nog wat aanpassingen ondergaat, maar veel meer ook niet.

Paul komt daarom op de vraag of wij eigenlijk wel meer zijn dan onze genen. Ligt alles al vast bij onze geboorte? Hebben wij keuzes in ons leven, kunnen wij anders worden dan onze ouders, die ons hun genetisch materiaal gaven? Maken onze opvoeding en omgeving iets uit en zo ja, waar hebben deze wel of geen invloed op?

Boeiende vragen in een tijd waarin er ook nog eens als nieuwtje aan ons DNA geknutseld kan worden. Paul Marselje neemt de luisteraar mee langs de zich razendsnel wijzigende inzichten en nieuwe onderzoeken uit de laatste twee decennia. En wat betekent het allemaal voor hemzelf? Wil hij wel op zijn vader lijken? Een boeiende avond vol informatie en persoonlijke bespiegelingen.

Paul Marselje (69) is een ervaren spreker. Daarnaast heeft hij een bestuurlijke achtergrond. In het dagelijks leven is de oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een eerstelijnszorg maatschap, een kunstmarktenstichting en van een uitgeverij. In 2015 gaf hij weer toe aan een andere liefde, de muziek. Als singer-songwriter keerde hij in 2015 terug met zijn vierde Nederlandstalige album ‘Een ander gezicht’. Marselje is oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Bovendien was hij langdurig lid van het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland.

De lezing is openbaar, iedereen is welkom om Paul Marselje op de van hem bekende boeiende wijze over dit intrigerende onderwerp te horen en er met hem en elkaar over van gedachten te wisselen.

Info
Donderdag 13 juni, 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur
Haarlemse vrijmetselaarsgebouw aan de Ripperdastraat 13
Openbaar / toegang gratis
Aanmelden niet verplicht, wel gewenst: vrijmets@gmail.com