Kunstenaar Alisa Lim A Po strijkt neer in Heemstede

‘Het oude schooltje’ omgetoverd tot bijzondere kunstlocatie

0

Het ‘oude schooltje’ aan Lieven de Keylaan 24 (vroeger ‘het Kleuterhuis’) in het centrum van Heemstede is door autonoom kunstenaar Alisa Lim A Po omgetoverd tot een uniek atelier van internationale allure: ‘Atelier Alisa Lim A Po’. Het atelier is vandaag officieel geopend.

Lim A Po: “Ik was op slag verliefd toen ik het oude schooltje uit 1926 de eerste keer betrad, de grote ruimtes zag en vervolgens de zingende merels in de prachtige tuin hoorde.” Het werk heeft door de jaren heen een enorme groei doorgemaakt en wordt goed ontvangen, zowel in Nederland als in het buitenland. “Het is heel fijn dat ik nu in mijn nieuwe atelier de ruimte heb voor gefaseerd werken en alle verschillende disciplines. Schilderijen, collages, tekeningen, installaties en objecten. Het is enerverend om met diverse materialen, technieken en disciplines in de weer te zijn. Het maakt het mogelijk meer te vertellen, er ontstaat gelaagdheid en eenheid. Ik hou van de vrijheid om te experimenteren en te ontwikkelen. Ik zoek grenzen op, kijk uit naar vernieuwing en volg mijn hart. Zo is mijn werk niet alleen gegroeid van figuratief naar abstract, maar groeit het ook steeds verder naar 3-dimenstionaal. Dit nieuwe atelier van maar liefst 300m2 is echt een fantastische plek die alle benodigdheden biedt om vol vertrouwen de toekomst in te gaan.

Het schooltje kent diverse ruimtes, waarvan het grootste klaslokaal is ingericht als groot en licht atelier. Het tweede lokaal fungeert als een soort van humidor voor de schilderijen, waar een uitschuifbare kast de grote werken netjes naar voren rolt. Het derde lokaal is een zogenaamde schatkamer, waar kunst en design samenkomt. Prachtig design van het Italiaanse designmerk Moroso, etherische gordijnen van Europa’s textielfabrikant Kvadrat en sfeervolle kleuren van Farrow&Ball, de Britse verf fabrikant met historische & kleurrijke paletten. Lim A Po gelooft in het samenspel tussen kunst en design.

Elements
Momenteel is de serie Elements te zien in het nieuwe atelier van Alisa Lim A Po. Met deze serie herbeleeft Lim A Po gekoesterde gevoelens en intieme momenten van geluk en presenteert zij werken waar de techniek complex en zeer arbeidsintensief is. Lim A Po flirt met het pointillisme en hanteert de cut out techniek, een unieke en vernieuwde combinatie. Dit grote atelier biedt de mogelijkheid de serie verder uit te bouwen en geef ruimte om gefaseerd en aan meerdere projecten te werken.