Topviolist Cristian de Sa in de Dorpskerk Bloemendaal

0

Op zondag 22 september om 15.00 uur treedt de Engelse violist Cristian de Sa op in de Dorpskerk Bloemendaal. Hij wordt gezien als een van de toekomstige “reuzen” onder de vioolsolisten. In een programma met werken van Beethoven, Prokofjev en Strauss toont De Sa zijn veelzijdigheid.

De Sa studeerde in 2017 met de hoogste lof af en was in 2012 BBC Musician of the Year. Begin 2019 won hij de gouden medaille tijdens de Vienna International Music Competition.

Voor de ware vioolliefhebber zegt het ongetwijfeld genoeg dat de grote Russische violist Maxim Vengerov zijn belangrijkste docent en mentor is.

De Sa wordt begeleid door de in Zuid-Korea geboren pianiste Somi Kim. Zij is een veelgevraagd kamermusicus, lied begeleidster en repetitor. Het programma op 22 september omvat drie absolute topwerken uit het grote viool- en pianorepertoire. Het belooft een waar feest voor de vioolliefhebbers te worden.

Voor dit concert wordt samengewerkt met TIHMS (The International Holland Music Session). In het kader van de serie New Masters on Tour 2019-2020 treden Cristian de Sa en Somi Kim ook op in het Concertgebouw van Amsterdam.

Kaarten voor het concert zijn nu al verkrijgbaar via www.dorpskerkbloemendaal.nl en vanaf 9 september bij Papyrium Bloemendaal, Primera Overveen en voor zover nog voorradig, vanaf 30 minuten voor aanvang aan de zaal. Toegangsprijs € 15.00 p.p. jongeren t/m 12 jaar gratis.

Info
Datum: zondag 22 september 2019
Aanvang: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Adres: Kerkplein 1, Bloemendaal
Entree: € 15, jongeren t/m 12 jaar gratis.
Verkoop: www.dorpskerkbloemendaal.nl.