The Puncke’s Delight brengt ode aan vergeten instrument in Bloemendaal

Concert 1 december 2019

0

Op zondagmiddag 1 december om 15.00 uur treedt The Puncke’s Delight op in de Dorpskerk Bloemendaal. Dit nieuwe ensemble van de ervaren gambist Nicholas Milne richt zich speciaal op het unieke repertoire voor de lyra viol, het vooral in Engeland populaire zusje van de viola da gamba.

The Puncke’s Delight komt uit Engeland en bestaat uit Nicholas Milne, Mikko Perkola en Joshua Cheatham. Deze drie musici zijn allen veelgevraagd als solist en kamermusicus en treden op bij diverse ensembles binnen de oude muziek én daarbuiten.

Zij hebben een programma samengesteld dat de veelzijdigheid van de lyra viol perfect illustreert: van ludiek drinklied tot ragfijn contrapunt. Het programma omvat werken van 17e -eeuwse componisten Christopher Simpson, William Corkine, Thomas Ford en William Lawes.

De Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal werkt voor dit concert samen met de Organisatie Oude Muziek uit Utrecht. Deze organisatie is al meer dan 30 jaar trendsetter op het gebied van oude muziek. Voor kaartverkoop ga naar www.oudemuziek.nl.

Info
Datum: zondag 1 december 2019
Aanvang: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Adres: Kerkplein 1, Bloemendaal
Prijzen : € 25, CJP/Student € 10
Verkoop: www.oudemuziek.nl