Nieuwe single Raoul Michel tijdens Nacht van de Vluchteling op 20 juni

Haarlemse singer-songwriter vraagt met optreden aandacht voor vluchtelingenproblematiek

0

Op zaterdag 20 juni speelt Haarlemse singer-songwriter Raoul Michel zijn kersverse single ‘Als Het Eng Wordt’ voor het eerst live tijdens de Nacht van de Vluchteling-livestream. In het nummer bezingt hij, bijgestaan door rapper Maestro Mikel, hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je je veilig kunt voelen.

De nacht van de Vluchteling is een jaarlijkse sponsorloop met als thema het vluchtelingenvraagstuk. Omdat deze loop dit keer niet gezamenlijk kan plaatsvinden (7000+ deelnemers), is ervoor gekozen om middels een app de loop toch door te laten gaan. Iedere deelnemer kan vanuit zijn eigen woonomgeving de tocht bewandelen. Tijdens de nacht van de vluchteling wordt er tussen 21:30 en 00:00 een livestream verzorgd vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam, gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Raoul Michel is een Singer-Songwriter die sinds 2018 aan de weg timmert met zijn Nederlandstalige solo-repertoire. Zo bracht hij begin 2019 zijn EP ‘Welkom In De Wereld’ uit, en behaalde hij datzelfde jaar de finale van De Grote Prijs Van Nederland. Voor zijn nieuwe single ‘Als Het Eng Wordt’ riep hij de hulp in van tekstschrijver/rapper Maestro Mikel. “We schrijven al langere tijd samen nummers, waaronder ‘Kon ik maar terug’, die op mijn EP staat. Een goed aantal optredens en nog meer schrijfsessies verder is het nu tijd voor nummer twee.

Als Het Eng Wordt gaat over veiligheid, en over het willen bieden van veiligheid aan mensen waar je om geeft. “De wereld kan een harde plek zijn en soms weinig ruimte bieden voor onze emoties, waardoor je soms muren moet bouwen en maskers op moet zetten om te overleven. Door die muren af te breken in een omgeving waar je je veilig, welkom en vertrouwd voelt is het prettiger leven en kun je echt nader tot elkaar komen.” aldus Raoul. De single is vanaf 19 juni te beluisteren op alle streamingdiensten.

Maestro Mikel is een Nederlandstalige rapper, die zich sinds kort ook toelegt op het schrijven van liedteksten voor anderen. ‘Als Het Eng Wordt’ is hiervan een “zeer geslaagd” voorbeeld. Begin april bracht hij, samen met zijn band De Einzel Gang, de EP ‘Nergens Heen’ uit. Eerder bracht hij het populaire ‘Stad Van De Muggenplaag’ uit, door velen gezien als het onofficiële volkslied van Haarlem.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)