Vier Pinksteren in Openluchttheater Caprera

Zonder jou ben ik nergens

0

Het is inmiddels een traditie van bijna 75 jaar om Pinksteren in het Openluchttheater te vieren. Samen met vijf collegakerken uit de omgeving bent u op zondag 5 juni welkom in openluchttheater Caprera. Het thema dit jaar is ‘Zonder jou ben ik nergens’. Met muziek van Jaap Stork en Raoul Michel. En monologen van Niek Scholten (Adventskerk Aerdenhout), Jessa van der Vaart (Dorpskerk Bloemendaal), Joke Zuidema (Protestantse Gemeente Santpoort Velserbroek), Gert-Jan van der Wal (RK parochies Aerdenhout en Overveen).

Zonder jou ben ik nergens
In het verhaal dat dit jaar centraal staat in de pinksterviering – over het bijbelse personage Ruth – gaat het over mensen die een lastige tijd doormaken. Er is sprake van verlies, vreemdelingschap, armoede. Het is vallen, opstaan en… weer doorgaan.

Wat het verschil maakt zijn de mensen zelf: dat iemand je trouw blijft als je eenzaam bent. Of dat iemand je niet als vreemdeling ziet maar als mens.

Singer-songwriter Raoul Michel
De liedjes van singer-songwriter Raoul Michel sluiten hier naadloos bij aan. Zo schreef hij ‘Wij gaan door’ in coronatijd om mensen die het moeilijk hadden een hart onder de riem te steken. En het liedje ‘Kom maar op met die regen’ gaat over samen sterk staan in stormachtige tijden.

Deze viering is een initiatief van gezamenlijke kerken in Kennemerland.
Meer informatie over de Pinksterviering: www.kerkpleinbloemendaal.nl.

De deelnemende kerken zijn:
– De Protestantse Gemeente Bloemendaal en Overveen
– De Rooms Katholieke Parochie van Bloemendaal Overveen Aerdenhout Zandvoort (BOAZ)
– De Kapel in Bloemendaal
– De Protestantse Gemeente Santpoort-Velserbroek
– De Protestantse gemeente Aerdenhout
– De Protestantse Gemeente Bennebroek

Over Raoul Michel

Raoul Michel. Fotografie: Rianne Kuijkens.
Raoul Michel. Fotografie: Rianne Kuijkens.

Na lange tijd als gitarist in bands en voor verschillende artiesten te hebben gespeeld, besloot Raoul zijn eigen pad te volgen en songs te schrijven. In februari 2019 releasde Raoul zijn debuut EP met een optreden in een uitverkocht Patronaat, Haarlem en nog geen 3 maanden later stond hij in Paradiso Amsterdam, tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. In maart 2020 verzorgde Raoul het voorprogramma van Ruben Annink tijdens diens uitverkochte clubtour en halverwege dat jaar deed hij mee met het televisieprogramma ‘Hit The Road’ op SBS6, waar hij met zijn eigen nummer ‘Kom Maar Op Met Die Regen’ de 2e plek in de finale haalde en hoge ogen gooide bij Roel van Velzen, Eric van Tijn, Simon Keizer en John de Mol.

 

Over Jaap Stork

Jaap Stork. Ingezonden foto.
Jaap Stork. Ingezonden foto.

Jaap Stork studeerde piano en orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is vaste organist van de Adventskerk in Aerdenhout. Met Diederik van Vleuten bracht hij in 2012 het programma ‘Een Requiem voor Boudewijn Buch’ ten gehore. Eveneens met Van Vleuten trad hij op in een programma rond de componisten Debussy en Ravel. Met Erik van Muiswinkel voerde hij op muzikale wijze actie tegen landelijke bezuinigingen op de cultuursector. De musicus is koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek in de regio Haarlem.

Info
Een traditie van bijna 75 jaar!
Oecumenische Pinksterviering in openluchttheater Caprera
Zondag 5 juni 2022 om 11.00 uur

 

 

 

 

- Advertentie -