Gemeente Haarlem verruimt Starterslening

Meer kansen voor starters op de Haarlemse woningmarkt

2

Starters op de woningmarkt hebben het moeilijk omdat de prijzen van koopwoningen erg hoog zijn. Gemeente Haarlem heeft nu de voorwaarden voor de starterslening verruimd. Starters op de woningmarkt kunnen gebruik maken van deze regeling bij de aankoop van een huis van maximaal 310.000 euro.

Tot nog toe lag die grens op 230.000 euro. Wethouder Marie-Thérèse Meijs (Wonen): “Dit besluit, waarmee de raad nu heeft ingestemd, is goed nieuws voor starters in Haarlem en de regio. Voor deze groep, vaak jonge mensen, biedt de verruiming meer kans op een betaalbare koopwoning. Zij hebben het niet makkelijk op de verhitte woningmarkt. Bovendien geldt dat als er energiebesparende voorzieningen worden toegepast, de grens 328.600 euro wordt.

Met de Starterslening kunnen aanvragers 20 procent van de aankoopprijs van een woning lenen met een maximum van 30.000 euro. De eerste drie jaar is geen rente of aflossing verschuldigd. De voorwaarden staan vermeld op de website van de gemeente.

De lening wordt afgesloten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. SVn beslist of de lening wordt verstrekt, op basis van o.a. de hoogte van het inkomen. Meer informatie over de lening staat op www.SVn.nl.

Advertentie

2 REACTIES

Comments are closed.