Geen officiële intocht Sinterklaas in Haarlem

0

Aangezien de coronamaatregelen evenementen niet toestaan en bijeenkomsten met meer dan 30 personen ook niet mogelijk zijn zal er dit jaar helaas geen officiële intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Haarlem zijn.

Dit is besloten door de organiserende Stichting Intocht Sinterklaas in Haarlem in overleg met gemeente Haarlem. Er was een vergevorderd plan voor een film met een Sinterklaasshow waarbij in 3 sessies 450 kinderen konden samenkomen, geheel volgens de toen geldende richtlijnen. De alternatieve intocht zou dan live te volgen zijn via tv en internet. Na de aangescherpte maatregelen van 13 oktober was deze optie ook niet meer haalbaar.

De stichting heeft nog overwogen om een digitale intocht te organiseren maar heeft daarvan afgezien. Ten eerste omdat de nationale intocht voor de meeste kinderen goed te volgen is op tv of internet. De meerwaarde van een Haarlemse intocht zit in het feit dat de kinderen Sinterklaas en Pieten in levenden lijve kunnen ontmoeten. Een digitale intocht kan daar nooit aan voldoen. Daarbij zou een Haarlemse intocht lokale kenmerken moeten bevatten. Helaas zijn buitenopnames niet mogelijk en deze moeten voldoen aan de 1,5 meter maatregel.

Stichting Intocht Sinterklaas in Haarlem betreurt het dat zij niet kunnen voldoen aan de verwachtingen, maar storten zich nu volop het organiseren van een prachtige intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in 2021.