Startschot ‘Zandvoort Beyond’, de side events van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

0

Nu het zeker is dat van 3 – 5 september de Formule 1 na 36 jaar terugkeert naar Zandvoort, kan ook het startschot gegeven worden aan Zandvoort Beyond. Dit is de naam van het Side Events programma waarmee de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’ niet alleen gevierd wordt op het Circuit, maar ook in Zandvoort én in de regio.

Stichting Zandvoort Beyond is een initiatief van Gemeente Zandvoort, de Dutch Grand Prix organisatie en Zandvoort Marketing. Door intensieve samenwerking tussen het hoofdevent en de side events van Zandvoort Beyond ontstaat een unieke situatie, waardoor er niet alleen een programma is op het circuit maar ook in Zandvoort zelf en in de regio.

Directeur van de Stichting Zandvoort Beyond: Sander ten Bosch: “Het afgelopen jaar was een jaar van hopen, hard werken, afschalen, anticiperen en weer doorgaan. Nu zijn we drie weken voor het evenement en sinds gisteren hebben we eindelijk duidelijkheid. Er is publiek aanwezig maar wel met veel beperkingen. Voor ons is het helaas te laat om er nog een groot festival van te kunnen maken. Maar gelukkig kan er alsnog veel wel doorgang vinden waardoor we alsnog een leuk programma kunnen aanbieden.

Op de vraag wat bezoekers kunnen verwachten de komende tijd: “Zandvoort wordt vanaf nu volledig in racesfeer gebracht met sfeervolle citydressing. Rijd je Zandvoort in, dan kun je er niet omheen. Ook bewoners en ondernemers dragen hier actief aan bij. Zandvoort Beyond heeft ook activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Zo kunnen bezoekers genieten van talloze (pop up) exposities in o.a. het Zandvoorts Museum, het HDMZmuseum, maar ook het Raadhuis. In het dorp en op de boulevard kun je binnenkort diverse Car Art kunstvoorwerpen bezoeken. Uiteraard zijn er ook diverse attracties als een reuzenrad en een kartbaan voor kinderen op het Badhuisplein geplaatst, zodat het echt een evenement voor jong en oud is.

Wethouder F1 Raymond van Haeften: “Ik ben enorm trots op de veerkracht die iedereen al 1,5 jaar toont. En ondanks de tegenvaller dat wij dit feest niet in volle glorie kunnen gaan vieren zullen wij er in Zandvoort alles aan doen ons aan de hele wereld van onze beste kant te laten zien.”

Voor meer informatie over het programma:

 

 

 

- Advertentie -