Kerstdiner voor overbelaste mantelzorgers in Haarlem

restaurants en Rotary Clubs ontzorgen 175 kwetsbare Haarlemmers op Kerstavond

0

Voor mantelzorgers zijn het moeilijke tijden. Er komt veel op hen neer, nu sociale contacten wegvallen en bezoek niet altijd is toegestaan. Het contact wordt moeilijker, terwijl de behoefte om anderen te zien groot is. Daarbij komt dat voor een mantelzorger de zorg altijd doorgaat: of het nu zomer is of winter, door de weeks of tijdens de feestdagen, zoals deze kerst.

Reden voor de Rotary Clubs Haarlem-Oost, Centrum en Spaarne om de handen uit de mouwen te steken. Terwijl de top koks van restaurant Groenendaal en het Wapen van Kennemerland (ook bekend als de Stinkende Emmer) de sterren van de hemel koken, bezorgen 40 leden van de 3 Rotary Clubs via Tandem en de Ontmoetingscentra van Zorgbalans zo’n 175 heerlijke kerstdiners aan mantelzorgers die een steuntje in de rug verdienen.

Nicoline Vrouwe, coördinator Tandem Mantelzorg: “Ook een mantelzorger heeft weleens behoefte aan een moment van rust. Voor velen zijn deze kerstdagen een moment van adempauze en opladen voor het nieuwe jaar. Voor mantelzorgers is het niet gemakkelijk om zichzelf vrije tijd te gunnen en de zorg even los te laten. Het initiatief van de restaurants en Rotary Clubs ontzorgt velen op een voor hen heel belangrijk moment. Dat is mooi om te zien!

Linda Wegman, directeur Stichting VWC en lid Rotary Club Haarlem-Oost: “Met deze Kerstactie vragen wij aandacht voor de moeilijke positie waarin mantelzorgers zich bevinden, des te meer in Coronatijd.”

Teun Graafland, lid van Rotary Club Haarlem-Spaarne vervolgt: “Naast het ontzorgen van mantelzorgers ondersteunen wij met deze actie de lokale horeca, die na het sluiten van hun restaurants door de recente lockdown maatregelen, nog meer dan voorheen van particuliere- en andere hulpinitiatieven afhankelijk zijn geworden.

Marina Raymakers, lid Rotary Club Centrum, tenslotte: “Het is de eerste keer dat we als Rotary Clubs de handen ineenslaan voor een dergelijke actie. Het vervult onze leden met trots een bijdrage te kunnen leveren om Haarlem een beetje mooier te maken, en het smaakt zeker naar meer!

Het Initiatief van de drie Rotary Clubs, Ontmoetingscentra Zorgbalans en Tandem Mantelzorg is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Clubs geholpen bij het koppelen van de Rotary Clubs aan het goede doel.

 

- Advertentie -