Korte film ‘Zoals je bent’ van Pieter Zomerdijk grote winnaar online finale van Shoot Your Shot #16

0

Pieter Zomerdijk heeft de eerste prijs in de wacht gesleept met zijn korte film ‘Zoals je bent’ tijdens de online finale van Shoot Your Shot #16, de filmcompetitie van de Filmschuur voor jongeren uit Haarlem en omgeving.

Op 14 februari was de finale vanuit de Filmschuur te zien, via een livestream. Normaal is de finale van Shoot Your Shot # razendsnel uitverkocht, maar deze keer kon iedereen die erbij wilde zijn, kosteloos de stream bekijken. De feestelijke uitreiking werd gepresenteerd door Filmkrantjournalist Hugo Emmerzael en Schuurjongere Sterre Rutten. De deelnemers waren digitaal aanwezig met behulp van een Zoom-verbinding en konden er zo alsnog een onderdeel van zijn.

De jury over de film: “Vanaf het begin heeft Zoals Je Bent een overtuigende uitstraling. Een gevoelig familiedrama, waarbij de kijker aan het denken wordt gezet. Een ontroerende ontknoping over acceptatie van jezelf en anderen zorgt ervoor dat deze knap geschoten en geacteerde film ons nog lang bijblijft. De keuze om een alcoholistische moeder als plotelement te kiezen, en vervolgens een nogal jong iemand te casten, vond de jury wel verrassend.

‘Zoals je bent’ wordt, zodra de Filmschuur weer open is, een week lang als voorfilm bij alle films in de Filmschuur vertoond. Daarnaast heeft Pieter een waardebon van Open Studio ter waarde van € 500,-gewonnen.

De winnaar van de tweede prijs is de korte film ‘Thriving’ van Adrianna Capuano en Ron Berlinski. De derde prijs is voor ‘The Last Minute’ van Demi Peters en de aanmoedigingsprijs voor ‘A walk in the woods’ van Thomas Eremia. De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.

De jury bestond dit jaar uit Hugo Emmerzael (Filmkrantjournalist en filmcriticus), Victoria Warmerdam (regisseur) en Niels Kievits (Schuurjongere en oud deelnemer van Shoot Your Shot #)

Shoot Your Shot # is dé filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit Haarlem en omgeving. De Filmschuur geeft jongeren de kans om hun filmtalenten te tonen. Elk jaar wordt er een nieuw thema gegeven, waarmee de jongeren aan de slag gaan om een film te maken van minimaal 1 en maximaal 5 minuten. Dit jaar was het thema: On/Off.

 

 

- Advertentie -