Stenen eruit planten erin

Op 12 juni fleuren de bewoners van Kamperstraat en Linschotenstraat in Haarlem hun straat op

0

Claire Hornn, Esther Damen, Lech Bakhuizen V.d. Brink en Thijs de Laat zijn bewoners van deze twee straten en tegelijkertijd de initiatiefnemers om de leefbaarheid in hun buurt te vergroten.

Zo is er anderhalf jaar geleden een wormenhotel op de hoek van de beiden straten geplaatst om samen te composteren. Het wormenhotel is heel succesvol. Op deze manier worden er steeds meer planten voorzien van de compost die het wormenhotel produceert en daarnaast heeft het wormenhotel een sociale functie. Buurtbewoners ontmoeten elkaar en werken met elkaar samen aan dit duurzame project.

 

Ook is er middels een enquête onder de buurtbewoners gepolst waar ze behoefte aan hebben als het gaat om het leefbaarder maken van hun straat. Naast leefbaarheid is de behoefte aan vergroening in kaart gebracht. En het idee dat hieruit is ontstaan is simpel en verfrissend!

Met het extra planten van een flinke variatie aan planten in de straat willen de initiatiefnemers verschillende insecten en vogels aantrekken. Dit is leuk voor het straatbeeld én zal zorgen voor meer biodiversiteit. De planten kunnen worden bemest met compost uit het wormenhotel. Zo is de cirkel weer rond en zullen de Kamperstraat en Linschotenstraat en haar bewoners een enorme groene boost krijgen!

Dit initiatief wordt ondersteund door Het Groenfonds, Steenbreek en 30 bewoners uit beide straten.


 

 

- Advertentie -
Vorig artikelGeslaagde End Plactic Soup-dag van Rotary Haarlem en Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving
Volgend artikelInformatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.