Reserveer je Keti Koti Dialoog Tas en doe mee op 1 juli

Bestel die ‘saka’!

0

Een nieuwe traditie voor de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, dat is de Keti Koti Dialoogtas. In tweetallen wissel je persoonlijke ervaringen uit, begeleid door rituelen, denkvragen en eten. Alles zit in de ‘Saka’. Sta samen stil bij de erfenis van onze geschiedenis, begeleidt middels livestream.

Op 1 juli 1863 werd na honderden jaren de slavernij in de Nederlandse koloniën afgeschaft. Om dat te herdenken en vieren we op 1 juli Keti Koti: verbreek de ketenen. De Keti Koti Dialoogtas is een initiatief van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel. Tot 25 juni 2021 kan je een Dialoogtas gratis reserveren en thuis – heel coronaproof – Keti Koti meevieren op donderdag 1 juli 2021.

De Keti Koti Dialoogtas werkt zo:

 1. Nodig iemand uit
  ‘Zwart’ nodigt ‘Wit’ uit en ‘Wit’ nodigt ‘Zwart’ uit. Bent u nieuwsgierig naar een ander? Weet je iemand met wie je over dit onderwerp in gesprek zou willen gaan? Misschien een buurtgenoot, of een collega, een vriend of vriendin? Durf te vragen!
 2. Bestel een Keti Koti Dialoogtas
  Hoe werkt dat dan, Keti Koti? En hoe gaan we met elkaar in gesprek? De Dialoogtas helpt alle deelnemers hierbij. Wat zit erin?
  – Ingrediënten voor de Keti Koti rituelen, waaronder heerlijk eten
  – Uitleg, instructies en handleiding over de dialoog, met het thema, de werkwijze en de dialoogvragen.
 3. Ontmoet elkaar op 1 juli
  Bijvoorbeeld thuis, maar in elk geval op een plek waar je ook de livestream kunt volgen, die van 18.30 tot 20.30 uur wordt uitgezonden vanuit het Amsterdam Museum. Deze livestream begeleidt en ondersteunt de bijeenkomsten thuis.
 4. Leer elkaar beter kennen
  We hopen dat jullie een prachtige ervaring hebben waarbij je (nog) meer wederzijds inzicht en begrip krijgt, en inzoomt op ieders omgang met de erfenis van onze gedeelde geschiedenis.

Aanvragen en ophalen
Je kunt de tas aanvragen bij Bureau Discriminatiezaken via info@bdkennemerland.nl. Dan bestellen en betalen wij de tas, en kan je die op 1 juli 2021 tussen 13:00 en 18:00 uur ophalen bij Bureau Discriminatiezaken, Lange Herenvest 122, Haarlem.
Let op, de tassen moeten wij op tijd bestellen, geef je daarom uiterlijk maandag 25 juni 2021 op!

Je kunt de dialoogtas ook zelf aanvragen via de organisatie van de Stichting Keti Koti Dialoogtafel. De kosten zijn dan 25 euro per tas.

Organisaties
De gratis tassen zijn bedoeld voor individuele burgers, niet voor (grotere) organisaties. Wil je als organisatie (bedrijf, school, gemeente, etc) meedoen met de Keti Koti Dialoogtassen dan juichen we dit toe. Neem contact met ons of de Stichting Keti Koti Dialoogtafel op hoe we dit kunnen organiseren.

Meer informatie
Voor meer informatie over Keti Koti in Haarlem of de tassen kun je contact opnemen met Noëlle Beerepoot, 023 5315842 of info@bdkennemerland.nl.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelMeer mannen in Noord-Holland nodig voor stamceldonatie om meer levens te kunnen redden
Volgend artikelGeslaagde End Plactic Soup-dag van Rotary Haarlem en Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.