Klanten van DekaMarkt en gebruikers van Too Good To Go zijn goed bezig! Inmiddels zijn er namelijk 200.000 Magic Boxen verkocht via Too Good To Go. Dit staat gelijk aan 100 x een vlucht om de wereld, waardoor we 500.000 kg CO2 bespaarden. Met de overname van 19 Deen winkels en de komst van een nieuwe DekaMarkt in Veenendaal breidt de supermarktketen uit met 20 nieuwe locaties, zodat nog meer klanten kunnen bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling.

Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt licht toe: “Wow, wat een bijzonder moment! 200.000 Magic Boxen verkocht en daarmee hebben we dus heel veel voedsel gered uit de vuilnisbak! Maar we zitten niet stil bij DekaMarkt! We blijven op zoek naar nieuwe oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan, zoals het optimaliseren van onze bestelsystemen in onze eigen bakkerij en slagerij, het toevoegen van een feestdagenbox in de Too Good To Go app om verspilling tijdens de feestdagen extra tegen te gaan en een succesvolle pilot met een zogenaamde verspillingskoeling. Hierbij plaatsten we producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten in een aparte koeling tegen een aantrekkelijke prijs. Op naar de volgende mijlpaal van 300.000 Magic Boxen!

Geertje Zeegers, Country Manager bij Too Good To Go: “200.000 geredde maaltijden is echt een onwijs mooie mijlpaal waar DekaMarkt en onze app-gebruikers super trots op mogen zijn. DekaMarkt laat ons iedere keer weer zien dat ze steeds op zoek gaan naar manieren om hun verspilling verder terug te dringen door verrassende boxen uit te proberen. We kijken ernaar uit om met DekaMarkt en de overgenomen Deen winkels nog verder richting verspillingsvrij te gaan.

Samenwerking Too Good To Go
Sinds maart 2019 strijdt DekaMarkt samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt. Aan het einde van de dag bieden alle 79 DekaMarkt filialen via de app een Magic Box aan. Deze Magic Box bevat producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, maar nog veel te lekker zijn om weggegooid te worden. De samenstelling van de box varieert, omdat dit afhankelijk is van wat er die dag over blijft. Elke box is zo een verrassing!


 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelThema en line-up TEDxHaarlem 2021 bekend, kaartverkoop van start
Volgend artikelTwee derde Nederlanders denkt geen laaggeletterde te kennen: we zien het niet
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.