Het is volop lente en de meivakantie staat voor de deur. Ook deze vakantie hoef je niet ver weg te gaan om in een hele andere wereld te belanden. Kom naar de Schuur en je hebt twee weken vol spanning, ontroering en avontuur. En natuurlijk valt er ook veel lachen! Film, theater, workshops en meer voor de hele familie. Meer informatie en kaartverkoop: www.schuur.nl/meivakantie.

Programma meivakantie

Theater

Zo 24 apr – 15.00 uur – Theater
Maas Theater en Dans
IK BEN ER EVEN NIET 8+

Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. Een bonte mix van theater, dans en muziek van de makers van Liefde (Gouden Krekel 2017) en Hallo familie (Zilveren Krekel 2019).

Extra: Workshop theatraal verstoppertje (na afloop van de voorstelling, meer informatie op de website)

Zo 1 mei – 15.00 – Theater
Theater Artemis / Theatergroep Bambie
ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM 6+

Drie figuren proberen alles omgekeerd of anders te doen met zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Hartstikke leuk, maar soms is het ook best handig om je te houden aan de afspraken…

Extra: Koop je 4 kaarten of meer? Dan krijg je een tegoedbon voor een gratis Anders t-shirt t.w.v. € 17,50, af te halen bij de acteurs na afloop van de voorstelling.

Ma 2 mei – 11.30 & 15.00 – theater
Maas Theater en Dans
BULLYBULLY 3+

Bully Bully is een cultureclash op duploniveau tussen twee wereldleiders in niemandsland. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

Language no problem

Extra: Workshop De baas spelen, 12:30 uur, meer informatie op de website)

Di 3 mei – 15.00 – theater
Theatergroep Kwatta
METAMORFOSEN 8+

Het Oude Griekenland van Ovidius en nieuwe werelden komen samen in deze humoristische en ontroerende muziektheatervoorstelling. Met live muziek van Camerata Trajectina, dat oude instrumenten, zoals de luit, viola de gamba en de harp, nieuwe klanken laat maken.

Extra: Speel in de foyer samen met andere kinderen Het Grote Metamorfosen Spel.

Vr 6 mei – 19.30 – theater
ROSE Stories / George en Eran Producties
DE BRIEVEN VAN MIA 9+

Deze theatervoorstelling gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht van twee onwaarschijnlijke vrienden naar een vergeten verleden.

Zo 8 mei – 15.00 – theater
HNTjong
SUPERNORMAAL 5+

Loek de Bakker, ook theatermaker bij Toneelschuur Producties, maakt een ontroerende muzikale voorstelling, geïnspireerd op gedichten van Ted van Lieshout. Een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.

Extra: Beluister nu alvast de liedjes uit de voorstelling op Spotify (Supernormaal/Het Nationale Theater)

Zo 15 mei, 15.00 uur
Teatime Company
A MATTER OF TIME 8+

Drie performers dagen elkaar met behulp van hun lichamen en jongleerballen uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken.
Newton, eat your heart out!

Film

De jeugdfilms staan deze meivakantie in het teken van de Week van de Vrijheid. In deze week staat Schuur met verschillende activiteiten voor jong en oud stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Waar is Anne Frank 10+

In deze animatiefilm van de Israelische filmmaker Ari Folman komt Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is.

Cinekid extra

Cinekid is jaarlijks hét jeugdfilm- en multimediafestival in de herfstvakantie. Voortaan hoeft je niet meer een jaar lang te wachten. De Schuur en Cinekid presenteren vanaf nu iedere schoolvakantie een extra-editie met films uit de Cinekid Top 100 en workshops. Houd de website in de gaten voor de films en extra activiteiten in de meivakantie.

EXTRA LEUK TIJDENS DE HELE MEIVAKANTIE: Kom lekker knutselen, tekenen en kleuren aan onze meivakantie-doetafel in het café. En stil je honger met vers gebakken koeken en taartjes, tosti’s en lekkere snacks uit ons assortiment.

TIP: 2e Paasdag, 18 april, 2turvenhoog, kunstenfestival voor de allerkleinsten (0-6) in de Schuur en de Philharmonie.

Meer informatie en tickets: www.schuur.nl/meivakantie.

 

 

 

 

- Advertentie -