Bekendmaking 2 kandidaten “Wie is de Mol 2023?” in Haarlem [Foto’s & video]

0

Het Hortusplein in de Haarlemse binnenstad was op 26 november een van de vijf locaties in Nederland waar fans zich konden verzamelen om mee te doen aan de onthulling. Ook in Weert, IJsselstein, Deventer en Middelburg hadden molloten zich verzameld.

Zoektocht
Op 7 januari begint de zoektocht naar de Mol editie 2023. Op 26 november konden liefhebbers bepalen of de kandidaten vooraf bekend werden gemaakt. Verspreid over Nederland stonden vijf grote, afgesloten kisten. In Haarlem stond de rode kist. Die kist moest van het slot om bij de rode knop voor de onthulling te komen.

Puzzelstukken
Naast opdrachten zijn er ook puzzelstukken in de stad verspreid, die weer een aanwijzing bevatten die leidt naar een BN’er die de laatste aanwijzing heeft. Het gaat om zangeres Lakshmi die zich in het Patronaat schuilhoudt.

Kandidaten
Met nog drie kwartier op de klok hebben de Haarlemse fans het voor elkaar. Ze hebben hun twee kandidaten gevonden. Het gaat om presentatrice Froukje de Both en tech-journalist Daniël Verlaan.

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarin tien (of elf, zoals in seizoen 22) bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren in het buitenland. Eén van hen is de Mol, een saboteur, een kandidaat die niet te vertrouwen is. Terwijl de overige kandidaten zo veel mogelijk opdrachten goed proberen uit te voeren en geld voor de pot proberen te verdienen, zal de Mol proberen om de anderen te dwarsbomen. Het is zijn doel om juist zo min mogelijk geld in de pot te laten zitten.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig: