Samen kerst vieren in Bloemendaal

Dé traditie van het jaar voor Bloemendaal

0

Gelukkig kan het weer; met z’n allen kerst vieren in Bloemendaal. Op kerstavond, 24 december, is er in en rondom de Dorpskerk van Bloemendaal heel veel kerst te vinden. Een lichtjesoptocht voor kinderen, kerstsamenzang, een kerknachtdienst en gezelligheid voor jong en oud met chocolademelk en glühwein. Samen vieren we kerst met de Bloemendaalse Burgemeester Elbert Roest en theatermaker en zanger Bastiaan Ragas.

Op 24 december om 19.00 uur is er een lichtjesoptocht voor kinderen. Vanaf Restaurant Fleurie in Bloemendaal gaan de kinderen onder begeleiding van engelen en een live draaiorgel op weg naar de Dorpskerk. In de kerk leest theatermaker en zanger Bastiaan Ragas het Kerstverhaal voor. De kerktuin is omgetoverd tot een kersttuin met een podium, echte dieren en natuurlijk is er chocolademelk en glühwein.

Van 20.15 uur tot 21.15 uur is er een kerstsamenzang voor iedereen van bekende kerstliederen in de kerktuin onder leiding van Xandra Mizée. Burgemeester van Bloemendaal Elbert Roest leest een kerstverhaal over de geboorte van Jezus.

Om 22.00 uur start de kerstnachtdienst met voorganger Jessa van der Vaart, die sinds 12 december 2021 verbonden is als predikant aan de Bloemendaalse Dorpskerk. Verder is het Kerstkoor onder leiding van Xandra Mizée en speelt Dirk Out op het orgel.

Op 25 december, eerste kerstdag, start de kerkdienst in de Dorpskerk van Bloemendaal om 11.00 uur. Een dienst voor jong en oud met een inspring kerstspel voor kinderen, een verkondiging, Agnus van Bekkum op het orgel en muziek van cellist Jeanny Beerkens en violist Jussi Paananen. Voorganger is Jessa van der Vaart.

Iedereen is van harte welkom!
Dit evenement is vrij toegankelijk.
Voor meer informatie zie www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Kerstnacht in Bloemendaal in het kort

 • 24 december 2022
  19.00 Lichtjesoptocht voor de kinderen (met Bastiaan Ragas)
  20.15 – 21.15 Samenzang van bekende Kerstliederen (met Burgemeester Elbert Roest)
  22.00 Kerstnachtdienst met predikant Jessa van der Vaart
 • 25 december 2022
  11.00 Kerkdienst met predikant Jessa van der Vaart, een inspring kerstspel, een
  verkondiging en muziek van cellist Jeanny Beerkens en violist Jussi Paananen.

- Advertentie -