Cobraspen levert getransformeerd Poortgebouw SugarCity op

0
Cobraspen levert getransformeerd Poortgebouw SugarCity op. Ingezonden foto Cobraspen.
Cobraspen levert getransformeerd Poortgebouw SugarCity op. Ingezonden foto Cobraspen.

In Halfweg heeft deze week de oplevering van Het Poortgebouw plaatsgevonden, dat de toegangspoort vormt tot SugarCity, een multifunctioneel gebied met winkels, kantoren, bedrijfsruimtes en leisurelocaties aan de rand van Amsterdam. Vastgoedinvesteerder Cobraspen Groep herontwikkelde het gedateerde kantoren- en kantinecomplex van de voormalige CSM-Suikerfabriek en behield daarbij de karakteristieke industriële jaren 60-uitstraling. Toch wist het met onzichtbare verduurzamingsmaatregelen een hightech gebouw met energielabel A neer te zetten. In Het Poortgebouw is daardoor in totaal bijna 1.700 vierkante meter aan moderne en tegelijkertijd authentieke bedrijfs- en kantoorruimte beschikbaar. Op de begane grond is ruimte voor horeca.

Het Poortgebouw is opgedeeld in vier etages en overspant de SugarCity Ring, de voornaamste toegangsweg tot het terrein waar tot in de jaren negentig de CSM-Suikerfabriek was gevestigd. “SugarCity is het resultaat van ruim twee decennia hard werken en vasthouden aan onze visie, waardoor we randje Amsterdam een unieke vestigingsplek hebben weten te realiseren voor kantoren, bedrijven, evenementen, retail en horeca, met een nieuw NS-station voor de deur,” blikt Luigi Prins, oprichter en directeur van Cobraspen Groep, terug op het project. “Met Het Poortgebouw krijgt SugarCity nu de prachtige entree die het verdient.

Het Poortgebouw
In de jaren zestig van de vorige eeuw was Het Poortgebouw de laatste uitbreiding van de CSM-Suikerfabriek en huisvestte tot aan de sluiting de kantoren en de personeelskantine. “In het straatbeeld zie je die ontwikkeling terug, zichtbaar door de diverse gehanteerde bouwstijlen, van 1645 tot 1960”, legt Prins uit. “Met de grootscheepse renovatie hebben we de handruk van die tijd veiliggesteld en een belangrijke stap gezet op weg naar een indstriële monumentenstatus,” onderstreept hij.

Met behoud van de kenmerkende robuste bouwstijl is een hypermodern gebouw in een historische jas gerealiseerd. “Zo is in het beton het relief zichtbaar van de houten bekisting waarin het is gestort, een van de vele authentieke details die heden en verleden verbinden,” aldus Prins.

Het Poortgebouw brengt dan ook op subtiele wijze moderniteit en authenticiteit samen, bovendien in meer opzichten dan enkel de uitstraling”, benadrukt hij. “In de grootschalige renovatie, die in het tweede kwartaal van 2021 begon, stelden we immers ook duurzaamheid centraal.” Zo voorzag Cobraspen Groep alle ruimtes van extra isolerende HR++-beglazing, duurzame klimaatinstallaties en efficiënte vloerverwarming. Ondanks het historische karakter biedt Het Poortgebouw zijn toekomstige huurders dan ook een moderne werkomgeving in een bijzondere setting.

Toegangspoort tot SugarCity
De drie etages van Het Poortgebouw tellen gezamenlijk 1.684 vierkante meter bedrijfs- en kantoorruimte. Elke etage beschikt over grote raampartijen, die voor veel lichtinval zorgen en uitzicht bieden over het omliggende SugarCity-terrein. De witte strakke muren en zwarte kozijnen staan in contrast met de industriële betonnen pilaren en plafonds, die door Cobraspen Groep in originele staat zijn behouden en gerestaureerd.

Dwars onder Het Poortgebouw door loopt de SugarCity Ring, de belangrijkste verkeersader op het terrein. SugarCity omvat circa elf hectare voormalig fabrieksterrein, dat Cobraspen Groep sinds 2000 heeft getransformeerd tot een veelzijdige commerciële en recreatieve bestemming op een aantrekkelijke locatie, pal tussen Amsterdam en Haarlem.

Zo zijn de suikersilo’s verbouwd tot kantoor-, bedrijfs- en showruimtes, doet de grote fabriekshal dienst als evenementenlocatie en opende in 2020 Amsterdam The Style Outlets zijn deuren, een high-end fashion outlet met negentienduizend vierkante meter aan kledingwinkels en horeca. Daar komt de komende jaren nog een jachthaven en grote supermarkt bij, evenals een vierhonderd kamers tellend hotel met 20.000 vierkante meter ruimte voor congressen en evenementen.

Over Cobraspen Groep
Cobraspen Groep is een vastgoed- en gebiedsinvesteerder, opgericht in 1984 door Luigi Prins. Prins is directeur-eigenaar van de onderneming en streek met Cobraspen Groep neer in Overveen. Dat is ook het voornaamste werkterrein, naast Haarlem, Amsterdam en de omliggende regio’s. In zijn aanpak onderscheidt Cobraspen Groep zich door zijn passie voor monumentaal en industrieel erfgoed. Het behoudt monumentaal vastgoed voor volgende generaties door het te restaureren, te transformeren en een nieuwe functie of invulling te geven.

Voor meer informatie: www.cobraspenvastgoed.nl/aanbod/kantoor/poortgebouw/.

 

 

 

 

 

- Advertentie -