Haarlemmer bijna slachtoffer van internetoplichting

1

Vrijdag rond 15.00 uur heeft de politie op de Zuiderzeelaan in Haarlem drie Rotterdammers van 21, 22 en 25 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting van een 68-jarige Haarlemmer.

De Haarlemmer had gereageerd op een mailtje waarin werd verzocht zijn gegevens in te vullen, omdat zijn bankpas omgeruild diende te worden. Dit deed de Haarlemmer, maar kort nadat hij dit gedaan had bekroop hem het gevoel dat er iets niet goed zat. Navraag bij zijn bank leerde hem dat financiële instellingen dat nooit op deze manier doen. De afspraak voor het omruilen van de bankpas was echter al gemaakt en dus werd de politie ingeschakeld, die de drie kon inrekenen. De drie Rotterdammers zijn voor nader onderzoek ingesloten en zitten nog vast.

Phishing
Phishing is een vorm van internetfraude, waarmee fraudeurs proberen om via e-mail achter uw bankgegevens te komen. Fraudeurs lokken u naar een valse (bank)website. Dit is echter een kopie van de echte website van de bank. Hier wordt u verzocht om uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. Op deze manier krijgt de fraudeur de beschikking over uw gegevens. Met alle gevolgen van dien.

Veel meer informatie om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetoplichting is te vinden op www.politie.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.