Museum Haarlem laat het verleden varen

0

Tijdens de tentoonstelling Haarlem Waterproof in Museum Haarlem kunt u deze zomer een unieke boottocht met gids maken naar Spaarndam. Tijdens de tocht wordt de Haarlemse geschiedenis, heden en toekomst belicht aan de hand van het water.

U begint bij Museum Haarlem waar u met de gids de tentoonstelling bezoekt. Daarna vaart de boot via het Spaarne, naar Spaarndam. Onderweg vertelt de gids over de rol van de rivier bij het ontstaan van de stad, als drinkwaterleverancier en als belangrijke scheepvaartroute. U hoort over het zuivere water dat onmisbaar was bij het ontstaan van de Haarlemse bier- en textielindustrie in de vijftiende eeuw. In Spaarndam bezoekt u de oudste nog werkende sluizen van Europa en het Gemeenlandshuis van Rijnmond. Na een korte wandeling door Spaarndam vertrekt u weer per boot weer naar Haarlem.

De vaartocht is een samenwerking van het Gilde Haarlem, De Waterkoets, de Historisch Werkgroep Spaarndam, het Hoogheemraadschap Rijnland en Museum Haarlem.

De boot vaart op woensdag 6 mei, 3 juni, 8 juli, 5 augustus en 2 september.

Aanmelden is noodzakelijk, op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 en tussen 18.00 en 19.30 uur op het telefoonnummer: 06-16410803. Ook via gildewandelingen@gmail.com of de website www.gildehaarlem.nl is aanmelding mogelijk.

- Advertentie -