Toneelschuur Producties 2015-2016

0

Toneelschuur Producties maakt zich op voor een prachtig theaterseizoen. Het productiehuis van de Toneelschuur presenteert maar liefst vijf premières in het theater en de herneming van Phaedra’s Love. Daarnaast komt er een nieuwe editie van de jaarlijkse jongerenproductie Staring en krijgt nieuw regietalent de kans zich op verschillende manieren te ontwikkelen binnen Het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties.

Het seizoen 2015-2016 varieert van een klassieke tekst van Euripides tot een modernere klassieker van Sarah Kane. Van een boekbewerking tot de Duitstalige toneelliteratuur van Thomas Bernhard en Friedrich Schiller. Allemaal producties die gemaakt gaan worden vanuit de persoonlijke urgentie van onze regisseurs.

Seizoen 2015-2016 begint met de herneming van de debuutvoorstelling van Nina Spijkers: Phaedra’s Love, die in mei in première ging. Olivier Diepenhorst regisseert Smekelingen van Euripides met o.a. Kirsten Mulder (Columbina 2014) en Martijn Nieuwerf (Arlecchino 2014). Michiel de Regt bewerkt en regisseert Wachten op de Barbaren naar het gelijknamige boek van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee. Wachten op de Barbaren, een coproductie met Korzo producties,wordt een multidisciplinaire voorstelling met theater en dans. Erik Whien regisseert Sanne den Hartogh en Carola Bärtschiger in De Wereldverbeteraar van Thomas Bernhard. In samenwerking met het Nationale Toneel wordt De Zender gemaakt. De Zender is een zwarte satire over de mediawereld met een ijzersterke cast die bestaat uit o.a. Stefan de Walle, Hannah Hoekstra en Jaap Spijkers. Joost van Hezik regisseert. Tenslotte maakt Nina Spijkers, samen met Justus van Dillen, Linde van den Heuvel en Xander van Vledder een eigentijdse bewerking van Friedrich Schillers Don Carlos.

Je kan blijven praten over talentontwikkeling, maar je kan ook je verantwoordelijkheid nemen en het gewoon in de praktijk voortvarend gaan aanpakken. Toneelschuur Producties pakt in seizoen 2015-2016 onvermoeibaar door om excellentie in talentontwikkeling in de praktijk te brengen. Wij doen dat op een hoog niveau waar de talenten en het podiumkunstenlandschap nu en in de toekomst baat bij hebben”, ( Frans Lommerse, directeur Toneelschuur en Toneelschuur Producties).

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)