Zaterdag 11 juli eerste Spaarndamse kunstmarkt

0

Zaterdag 11 juli is het zo ver, de eerste Spaarndamse kunstmarkt van dit jaar, een markt met 45 jaar traditie. Waar andere kunstmarkten door de jaren heen veranderden in halve braderieën, bleef men in Spaarndam trouw aan het opgebouwde imago: kunst van nationale kwaliteit in een dorpse omgeving, met goede muziek, mooie terrassen en zonder walmende patatkramen.

De markt zal anders zijn dan voorheen. Bestuurslid René de Graaf overleed in maart. Hij nam deel aan de Kunstmarkten sinds 1990 en trad toe tot het bestuur in 1992. Hij werd al snel een belangrijke spil in het contact met de deelnemende kunstenaars. Zij zullen hem erg missen.

Naast de kunstmarkt is er in Spaarndam nog meer moois te zien. Meld u bij Truus Bijl van de Historische Werkgroep Spaarndam, Westkolk 30. Bent u onder de indruk van dit mooie dorp, dan zijn er diverse boeken van Spaarndam verkrijgbaar op haar adres. Ook voor vragen over de geschiedenis van het dorp kunt u daar terecht.

Paul Marselje met liedjes van zijn nieuwe album
Er is een nieuw album uit van Paul Marselje, de troubadour uit Haarlem, ‘Een ander gezicht’. Reden genoeg om hem zijn liedjes weer te laten zingen op de kunstmarkt. Hij is gedurende hele dag regelmatig te horen. Er werkten een keur aan bekende vakmensen mee aan het album, zoals gitarist Marcel de Groot, bassist Egon Kracht, pianist Peter Schön, zangeres Jolanda Traarbach en producer/technicus JP Exalto.

In de naastgelegen oude kerk is er driekwartiersconcert door de Cantorij van de kerk om 14:00 uur.

Er vaart weer een boot naar de Spaarndamse kunstmarkt
Om 10.00 uur vertrekt de Waterkoets van de Nieuwe Gracht tegenover nr. 80 uit Haarlem. Er gaat een ervaren gids van het Gilde Haarlem mee om te vertellen over bezienswaardigheden. In Spaarndam verzorgt een gids van de Historische Werkgroep Spaarndam een korte wandeling door historisch Spaarndam met de kunstmarkt als eindpunt. Na bezoek daaraan vertrekt de boot rond 11.45 uur weer richting Haarlem. Kosten € 25 per persoon (inclusief koffie/thee aan boord).

Voor de zaterdagen 11, 18, 25 juli en 1 en 8 augustus kunt u zich per e-mail zich aanmelden via gildewandelingen@gmail.com. Bellen kan ook naar 06-16410803 op werkdagen tussen 0.900 en 10.00 uur en 18.00 en 19.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk tot 2 dagen van te voren. minimale deelname 10 personen.

Info
markt: 10 tot 17 uur
marktmuziek: 10:30 tot 16:30 uur
driekwartiersconcert: 14 uur