Spaarndamse kunstmarkt brengt zaterdag veel variatie en muziek

0

Schitterend weer en een volle markt, zo was het afgelopen zaterdag op de Spaarndamse kunstmarkt. Ook voor de komende zaterdag is de voorspelling goed, dus zullen weer veel fietsers en wandelaars de Westkolk bevolken. In de vijf en veertig kramen is gevarieerde techniek te zien. Keramiek, houten sculpturen, brons, schilderijen en tekeningen. Maar ook sieraden en fotografie vinden er een plek.

Aanstaande zaterdag speelt de Haarlemse troubadour Paul Marselje op de markt. Dit jaar brengt hij repertoire van zijn nieuwste album, ‘Een ander gezicht’. In de oude kerk zingt om 14:00 een ‘gezellig’ koor uit Haarlem dat een afwisselend repertoire zingt van Engels en Nederlandstalig repertoire. Van Ramses Shaffy tot ‘Aquarius’ uit de sixties.

Aanstaand weekend wordt beslist of er volgende week een extra markt komt op 15 augustus. De julistorm zorgde voor afgelasting van één van de markten, dus wordt geprobeerd die extra zaterdag toe te voegen.

Het andere gezicht van Paul Marselje
Het nieuwe album van Paul Marselje is reden genoeg om hem zijn liedjes ook aanstaande zaterdag te laten zingen op de kunstmarkt. Er werkten een keur aan bekende vakmensen mee aan het album, zoals gitarist Marcel de Groot, bassist Egon Kracht, pianist Peter Schön, zangeres Jolanda Traarbach en producer/technicus JP Exalto. Marselje schreef dertien van de nummers zelf en de veertiende vertaalde hij uit het Frans, een lied van Georges Moustaki. Het is een mix van romantische, beschouwende en vrolijke nummers. Bij veel nummers is een strijkkwartet te horen en er staan twee duetten op.

Het was al weer tien jaar geleden dat er een album van Marselje uitkwam, dus vond hij het de hoogste tijd. Paul keek naar zijn honderden liedjes uit de afgelopen decennia, die nog niet opgenomen waren. Sommige van de veertien gekozen nummers zijn ouder en weer andere gloednieuw. Een drietal zijn geschreven over vroegere liefdes. Die liefdes waren bij de presentatie aanwezig en hoorden ‘hun’ liedje voor het eerst. Bij het vinden van de drie speelde een zoektocht van KRO’s TV-programma ‘Memories’ een rol.

Er vaart weer een boot naar de Spaarndamse kunstmarkt
Om 10.00 uur vertrekt de Waterkoets van de Nieuwe Gracht tegenover nr. 80 uit Haarlem. Er gaat een ervaren gids van het Gilde Haarlem mee om te vertellen over bezienswaardigheden. In Spaarndam verzorgt een gids van de Historische Werkgroep Spaarndam een korte wandeling door historisch Spaarndam met de kunstmarkt als eindpunt. Na bezoek vertrekt de boot rond 11.45 uur weer richting Haarlem. Kosten € 25 per persoon (inclusief koffie/thee aan boord en rondleidingen).

Voor de zaterdagen 11, 18, 25 juli en 1 en 8 augustus kunt u zich per e-mail zich aanmelden via gildewandelingen@gmail.com. Bellen kan ook naar 06-16410803 op werkdagen tussen 0.900 en 10.00 uur en 18.00 en 19.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk tot 2 dagen van te voren. minimale deelname 10 personen.

Info
Zaterdag 8 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur, gratis / marktmuziek: 10:30 tot 16:30 uur / driekwartiersconcert: 14 uur; toegang 5,-
Meer informatie: www.marselje.nl/kunstmarkten.