Milieustraat gemeente krijgt van bezoeker hoog rapportcijfer: 7,8

0

De gemeentelijke milieustraat scoort volgens de bezoekers een prima rapportcijfer van 7,8 als het gaat over de manier waarop de afvalzorg daar is georganiseerd. Maar liefst 95 procent van alle Nederlanders is bekend met de milieustraat en 90 procent kent ook de exacte locatie. 88 procent weet welke soorten afval op de milieustraat ingeleverd kunnen worden. Dit blijkt uit een TNS NIPO-onderzoek dat in opdracht van Wecycle is uitgevoerd. Wecycle werkt samen met 90 procent van de Nederlandse gemeenten bij de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste).

Jan Vlak, directeur Wecycle, over de resultaten: ”De gemeenten zijn belangrijke samenwerkingspartners voor ons. Het is goed dat veel mensen de milieustraat kennen, waarderen en weten wat je daar kunt inleveren. Voor met name kleine elektrische apparaten en spaarlampen blijft het echter nodig de consument te stimuleren afgedankte exemplaren ook daadwerkelijk in te leveren op de milieustraat. Vele kleintjes maken een grote en op die manier dragen we met elkaar bij aan de circulaire economie.”

Bezoek milieustraat typisch een ‘mannending’
Het zijn vooral mannen die de milieustraat bezoeken (73% man vs. 27% vrouw). Belangrijkste aanleidingen voor een bezoek zijn opruimen van huis/schuur (52%), het wegbrengen van een vervangen product (14%), klussen/verhuizing (14%) of het afvoeren van tuinafval (11%). 73 procent van de Nederlanders bezoekt de milieustraat. Mensen die de milieustraat bezoeken, doen dit gemiddeld 4,7 keer per jaar.

Over het onderzoek
TNS NIPO ondervroeg in een representatief onderzoek ruim 1.000 mensen van 18 jaar en ouder uit hun online panel.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)