Leve de leugen!

0

Van 29 oktober tot en met 11 december 2015 is de groepstentoonstelling ‘Leve de Leugen!’ te bezichtigen in de Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief.

Een groepstentoonstelling van maar liefst twaalf hedendaagse kunstenaars die het thema ‘Leve de Leugen!’ op een voor hen typerende manier zullen verbeelden. Zijn kunstenaars bewuste leugenaars? Houdt mijn geheugen mij voor de gek? Ben ik minder vrij dan ik denk? Liegen rechteroren? Zomaar wat vragen die in verschillende disciplines de revue passeren.

De deelnemende kunstenaars zijn Eric van Straaten, Loes Goebertus, André Rooijmans, Liliane Top, Angela Bogaard, Joke Breemouer, Ab Bol, Gertjan van den Bemd, Jan van Wessel, Mirjam Hagoort, Marjolein Peters en Rob van Bruggen. Daarnaast presenteert het Noord-Hollands Archief leugenachtige archiefstukken in het Archiefcafé. Angela Bogaard is de samenstellende curator van ‘Leve de Leugen!’.

Info
De opening van de tentoonstelling is op woensdag 28 oktober om 17.00 uur. De tentoonstelling is daarna nog te zien tot en met 11 december.
Locatie: Janskerk / Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
Toegang: gratis
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag en elke derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 17.00 uur.
Extra geopend: tijdens het Kunstlijnweekend op zaterdag 31 oktober van 11.00-17.00 uur en en zondag 1 november van 11.00-19.00 uur.