Michiel de Regt regisseert “Wachten op de barbaren” met choreografie van Iván Perez

0

Op donderdag 21 januari 2016 gaat de theater- en dansvoorstelling Wachten op de barbaren, een productie van Toneelschuur Producties en Korzo producties, in première in de Toneelschuur in Haarlem. Wachten op de Barbaren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nobelprijswinaar J.M. Coetzee en wordt geregisseerd door Michiel de Regt.

Voor deze voorstelling werkt De Regt samen met de internationaal bekende choreograaf Iván Pérez, waardoor er een bijzondere combinatie van theater en dans ontstaat. Alle rollen in Wachten op de Barbaren worden gespeeld door Jan Paul Buijs. Hij wordt bijgestaan door drie dansers: Inés Belda Nécher, Majon Schot, Orla Mc Carthey. De voorstelling is van zaterdag 16 januari t/m zaterdag 27 februari te zien in de Nederlandse theaters.

Over Wachten op de barbaren
Wachten op de barbaren van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (o.a. ‘In Ongenade’) is een hartverscheurende, realistische fabel over totalitaire regimes en hun impact op het leven van het individu. Al tientallen jaren bestuurt de Magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens van het Rijk waar het leven voortkabbelt. Wanneer de regering het bevel uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude ambtenaar daar niet veel begrip voor opbrengen. In korte tijd veranderen zijn leven en zijn wereld drastischer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

Michiel de Regt is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Voor deze voorstelling werkt hij samen met de internationaal bekende choreograaf Iván Pérez, waardoor er een bijzondere combinatie van theater en dans ontstaat. De Regt: “Deze roman is een moderne klassieker. Het gelaagde verhaal stelt zowel morele als existentiële vragen. Uit het niets wordt plotseling een vijand gecreëerd en daarmee de politieke noodzaak om die vijand koste wat het kost te vernietigen. Dat proces is actueel en zeer herkenbaar.

J.M. Coetzee
John Maxwell Coetzee (1940) is een Zuid-Afrikaans schrijver. In 2003 werd hem de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend. Ook won hij tweemaal de Booker Prize (voor ‘Wereld & wandel’ van Michael K in 1983 en voor ‘In ongenade’ in 1991). In 2010 ontving hij de koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Coetzee wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van deze tijd. Onlangs bepaalden veertig schrijvers uit Vlaanderen en Nederland voor het Vlaamse tijdschrift HUMO dat Coetzee de Grootste Schrijver Van Deze Tijd is.

Michiel de Regt – regie
Michiel de Regt regisseerde eerder bij bij Toneelschuur Producties o.a. Antigone en Wreed en Teder. Ook bij het muziektheatergezelschap Orkater en heeft De Regt inmiddels een aantal voorstellingen gemaakt Onlangs ging de muziektheatervoorstelling Oeroeg, naar het boek van Hella Hasse, een coproductie van van Bos theaterproducties en Matzer theater in première.

Iván Pérez – choreografie
De Spaanse choreograaf Iván Pérez werkt vanuit Korzo in Den Haag. Hij danste bij Nederlands Dans Theater (NDT) en IT Dansa. Sinds 2011 wijdt Iván zich volledig aan zijn carrière als choreograaf. Naast zijn werk als choreograaf bij Korzo, maakte Iván met succes stukken voor internationale gezelschappen zoals Compañía Nacional de Danza, Ballet Moscow, Balletboyz, River North Dance Chicago en het Nationale Ballet van Cuba.

Credits
met: Jan Paul Buijs, Ines Belda Nacher, Majon Schot, Orla Mc Cartney tekst: J.M. Coetzee regie: Michiel de Regt choreografie: Iván Pérez dramaturgie: Janine Brogt geluidsontwerp: Wilko Sterke decor: Janne Sterke kostuums: Jorine van Beek licht: Bernie van Velzen productie, techniek + publiciteit: Toneelschuur Producties

Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/wachten-op-de-barbaren.

- Advertentie -
Vorig artikelProgramma Filmschuur week 52
Volgend artikelGroenLinks Haarlem start digitale discussie over bestrijding eenzaamheid
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.