Haarlem eindigt op 3e plaats bij Energy Battle

0

Afsluiting Energy Battle op basisschool De Zonnewijzer

Gemeente Haarlem eindigde op de derde plaats in de landelijke Energy Battle. Drie Haarlemse teams bespaarden samen gemiddeld 18% elektra en 11% gas. Afgelopen vrijdag werd, tijdens de Warmetruiendag, de uitslag bekendgemaakt. In totaal bespaarden 415 huishoudens in 18 gemeenten vier weken lang energie.

Het team van basisschool De Zonnewijzer, het laatste Haarlemse team dat meedeed aan deze editie van de Energy Battle. Fotografie: Marie-Jose Brandsma.
Het team van basisschool De Zonnewijzer, het laatste Haarlemse team dat meedeed aan deze editie van de Energy Battle. Fotografie: Marie-Jose Brandsma.

De Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond en Greenchoice. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat minimaal één graad lager en besparen zo energie. De trui staat op deze dag symbool voor wat we zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Energy Battle
Van drie Haarlemse basisscholen, de Beatrixschool, de Wilgenhoek en de Zonnewijzer, bespaarden 36 gezinnen de afgelopen maanden veel energie in de Energy Battle. De resultaten werden bij elkaar opgeteld. De Haarlemse teams eindigden op de derde plaats. In totaal deden 415 huishoudens in 18 gemeenten mee aan de Energy Battle, de landelijke energiebesparingswedstrijd van het Klimaatverbond.

De wedstrijd was voor de deelnemers een ervaring vol ontdekkingen. Zij kwamen er achter wat het effect is van hun eigen gedrag op het energieverbruik in huis. Met een energiemeter, de Wattcher, kregen de deelnemende gezinnen inzicht in hun verbruik. Door mee te doen aan de Energy Battle droegen zij met meetbare resultaten bij aan het landelijk gestelde doel om 1,5% energie te besparen. Zij lieten zien dat een structurele besparing van 5 tot 10% realistisch en eenvoudig haalbaar is.

De Groene Mug op basisschool De Zonnewijzer
De Warmetruiendag en de afsluiting van de Energy Battle werden gevierd op basisschool De Zonnewijzer. De Groene Mug ging de klassen langs om met de kinderen te praten over energiebesparing en wat zij hier zelf aan kunnen doen.

De Groene Mug bespaart energie
Haarlem wil iedereen prikkelen energie te besparen om zodoende een steentje bij te dragen aan de klimaatneutrale stad. Op het platform www.degroenemug.nl krijgen bedrijven en inwoners hulp en tips om energie en geld te besparen.
Zie ook www.klimaatverbondenergybattle.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelDronken bestuurder aangehouden
Volgend artikelAgressieve winkeldief aangehouden
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.