Steef de Jong wint de Award voor beste theatervoorstellling in Perth

0

Muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend maakt onder de naam Staggeringly Epic hun internationale debuut op het Fringe World Festival in Perth.

Met de voorstelling Ludwig staat Steef de Jong tussen 700 honderd andere voorstellingen op het theaterfestival in Australië. En ook daar houden ze van hem. Op zondag 21 februari krijgt Steef de Jong de award voor beste theatervoorstelling.

De voorstelling Ludwig maakt samen met ‘Straussvogel’ en ‘Groots en Meeslepend wil ik leven’ deel uit van een serie eenmansoperettes. Ludwig won in 2014 de Mus, de prijs voor de beste voorstelling op theaterfestival de Parade. Steef de Jong werd vorig jaar genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.

Ludwig
Ludwig gaat over de koning van Beieren, Ludwig || (1845 – 1886), het neefje van keizerin Sisi. Vandaag de dag vooral bekend vanwege zijn krankzinnige bouwwerk Neuschwanstein waar Walt Disney zijn sprookjeskasteel op baseerde. Ludwig was een koning die leefde voor de kunst. Hij geloofde er heilig in dan kunst vrede en geluk kon brengen onder zijn volk. Voor zijn legers kocht hij dan ook geen geweren, maar instrumenten, zodat ze de vijand met muziek te lijf konden gaan. Toch is hij zelf nooit gelukkig geworden en verdronk hij op 41 jarige leeftijd op mysterieuze wijze in de Starnberger See.

Vanaf mei is de voorstelling ‘Groots en Meeslepend wil ik leven’ terug in de theaters. Meer informatie op www.grootsenmeeslepend.nl.

- Advertentie -