De VakantieBieb-app, hèt zomercadeau van de Bibliotheek

0

Vanaf 1 juli ook gratis e-books voor volwassenen op smartphone of tablet

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen, leden en niet-leden, gratis toegang tot een omvangrijke collectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd ging de VakantieBieb al in juni open. Sinds 1 juli zijn ook de titels voor volwassenen beschikbaar. Er zijn dit jaar 60 titels te downloaden en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld. De VakantieBieb-app is er tot en met 31 augustus 2016.

Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om 30 titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met De helleveeg; Youp van ’t Hek in Nederland volgens Youp; en Cruise van Suzanne Vermeer.

VakantieBieb ook dit jaar weer populair
De VakantieBieb-campagne wordt voor het vierde jaar georganiseerd door de Bibliotheek en is ook dit jaar weer onverminderd populair. Vanaf 1 juni, toen de VakantieBieb openging voor de jeugd, zijn er bijna 50.000 nieuwe gebruikers geregistreerd. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat de app heeft gedownload op ruim 626.241.

Lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Aangepast lettertype bij dyslexie
Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). ‘Mijn dochter (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad!’ – een blije moeder.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.vakantiebieb.nl.