Spelen in het groen bij De Kring

0

Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar opende wethouder Merijn Snoek het nieuwe groene schoolplein van obs De Kring aan de Parklaan. Tijdens de zomervakantie is het middenplein omgetoverd in een groene oase. Heuvels, een amfitheater, zandspeelruimten, klauterpalen, een boomhut: het is er allemaal.

De leerkrachten en leerlingen maakten samen een plan om het schoolplein te ‘vergroenen’. In plaats van een stenen vlakte wilden ze een uitdagend en uitnodigend plein met veel natuurlijke materialen. Met een subsidie van de gemeente en geld van de school zelf kon het plan uitgevoerd worden. Tijdens de zomervakantie zijn er letterlijk bergen verzet.

Subsidie
In 2015 konden scholen bij de gemeente Haarlem subsidie aanvragen om hun schoolplein te vergroenen. Op een groen schoolplein kunnen kinderen de natuur zelf beleven en het biedt ruimte voor natuureducatie. Ook draagt groen in de stad bij aan het behoud van planten en dieren. De scholen konden maximaal 20.000 euro aanvragen. Zeven scholen hebben de subsidie gekregen. Drie daarvan hebben inmiddels hun groene schoolplein al geopend. Dat zijn De Wadden, Zuidwester en de Beatrixschool. De andere drie basisscholen (De Talenten, De Vrije School en de Rudolf Steinerschool) openen hun groene schoolplein later dit jaar.