Wethouder Sikkema plant eerste van 1027 nieuwe bomen

0

Afgelopen donderdag 24 november gaf wethouder Cora-Yfke Sikkema het startsein voor de jaarlijkse herplant in Haarlem: tot april 2017 worden er 1027 nieuwe bomen geplant in de stad. Deze bomen vervangen onder meer de bomen die door de zomerstorm in juli 2015 zijn omgewaaid.

Aan de Willem de Zwijgerlaan in Haarlem Zuid-West plantte de wethouder een van de vier wilgen die hier terugkomen. De vier wilgen die er stonden, waren in zo’n slechte staat dat ze eerder moesten wijken.

Met het planten van meer dan 1000 bomen zal Haarlem er komende zomer een stuk groener uitzien”, aldus wethouder Cora-Yfke Sikkema. “Gelukkig gaan de plekken waar eerder grote gaten vielen nu gevuld worden. Groen is belangrijk voor de uitstraling van een stad, het bevordert de gezondheid en verbetert het milieu. De waarde van groen is enorm groot.

Jaarlijks vindt de herplant plaats in de stad en worden er nieuwe bomen geplant ter vervanging van bomen die zijn omgewaaid of gekapt moesten worden.

Dit jaar plant Spaarnelanden in opdracht van gemeente Haarlem twee keer zoveel bomen als normaal gesproken. Reden hiervoor is de grote hoeveelheid bomen die tijdens de zomerstorm in juli 2015 is gesneuveld.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)