Literaire avond Boek&Schuur rondom “On the Road”

0

Toneelschuur 15 februari 2017, 18:30 uur

Boekhandel Athenaeum Haarlem en De Toneelschuur bieden dit theaterseizoen drie literaire avonden aan, onder de noemer BOEK&SCHUUR. De eerste literaire avond, rondom de voorstelling ‘De Nazi en de Kapper’ was een groot succes. De tweede literaire avond vindt plaats op woensdag 15 februari, om 18.30 uur, rondom de voorstelling ‘On the Road’, naar het boek van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac.

De literaire avond kost E 45,-. Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (exclusief drankjes), toegang voorstelling en literair cadeau. Voor meer informatie en kaartverkoop kan men terecht bij de kassa’s van de Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel Haarlem en op de website www.toneelschuur.nl.

Om 18.30 uur gaat journalist en literatuurliefhebber Jaap Timmers in gesprek met Regisseur Marcus Azzini, schrijfster/ bewerkster Hannah van Wieringen en John Schoorl over de klassieker ‘On the Road’. John Schoorl is muziekkenner en liefhebber, Amerika fan, dichter en journalist.

Vervolgens verzorgt Restaurant Dijkers een dagmenu (hoofdgerecht plus koffie met bonbon) in Café Toneelschuur (19.30 uur) en bezoekt u de voorstelling (20.30 uur).

Programma

  • 18:30 uur: Literair gesprek in de bibliotheek van de Toneelschuur
  • 19:30 uur: Dagmenu in Cafe Toneelschuur (hoofdgerecht plus koffie met bonbon)
  • 20:30 uur: Voorstelling in de Benedenzaal van de Toneelschuur

De pers over de theatervoorstelling On the Road van Toneelgroep Oostpool, met o.a. Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat (15 en 16 feb in de Toneelschuur):

Spannend en invoelbaar” (Trouw ****)

Op het eerste gezicht is het een onmogelijke opgave om Jack Kerouacs On the Road, de bijbel van de beats, om te werken tot een toneelstuk. Maar Marcus Azzini en tekstbewerker Hannah van Wieringen lukt het” (Theaterkrant ****)

Schitterend spel van de vier spelers, door Azzini met inleving en souplesse geregisseerd” (NRC***)