Robert Koemans Trio in de Pletterij

0

Robert Koemans Trio wisselt The Great American Songbook af met eigen composities

Zondagmiddag 19 maart staat de Haagse jazzpianist Robert Koemans (1993) met zijn trio op het podium van de Pletterij. Het trio wisselt arrangementen van stukken uit het American Songbook af met eigen composities.

Eigenzinnigheid staat centraal bij dit pianotrio, dat naast Koemans bestaat uit de Braziliaanse contrabassist Matheus Nicolaiewsky en de uit Leeuwarden afkomstige slagwerker Willem Romers.

Koemans is wars van clichés en grijpt het trioformaat aan om diverse elementen van het genre verder uit te diepen.

De frisse, energieke sound en het geraffineerde samenspel van het trio leverde hen een deelname op aan de Conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown en een publieksprijs en tweede plaats in de Leidse Jazz Award.

Na afloop kunnen de bezoekers aanschuiven voor een vegetarische maaltijd. Een driegangenmenu kost € 7,50. U bent dus voor € 17,50 verzekerd van een inspirerend concert en een volledige maaltijd. Reserveren is noodzakelijk.

Jazz X is de organisator van dit concert. Het Jazz X- project biedt jonge jazzmusici, die wegens de forse bezuinigingen weinig mogelijkheden hebben om op te treden, een podium om hun eigen composities te spelen.

Info
Informatie en reserveringen: jazzx.nl
Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 10,00 / onder 25 jaar € 7,50,–

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)