Acteur Nils Verkooijen en girlband TP4Y laten jongeren verder kijken dan hun mobiel met klassieke muziek

0

Acteur Nils Verkooijen (‘Weemoedt’, ‘Knielen op een Bed Violen’ en ‘Dansen op de Vulkaan’) brengt met het theaterconcert Klassiek van de Toekomst 140 jongeren op één podium bij elkaar om in een spectaculair theaterconcert te laten zien dat er meer is dan alleen social media. Dat doet hij door als producent in één show dans, dj’s, theater, film en elektronische muziek samen te laten komen met klassiéke muziek. Girlband TP4Y (‘Lovecation’, ‘La La Love’) is een van de acts die samen met het orkest een aantal nummers ten gehore zal brengen. De avond wordt afgesloten met een afterparty waar onder andere DJ Weslo (bekend van ‘Je gaat zo Dik’ met Lil’ Kleine) zal draaien. Klassiek van de Toekomst vindt plaats op zaterdag 1 april in de Philharmonie in Haarlem en wordt geregisseerd door de Spaanse theatermaker Carlos Garcia Estevez.

TP4Y: “Het lijkt ons super om het podium te delen met zo’n tof orkest en we zullen er een te gekke show met z’n allen van maken!

Nils Verkooijen: “In het dagelijks leven zijn we constant bezig met touchscreens, snelheid, internet of online sharing. Muziek, theater of film is iets wat ons verbind en samenbrengt. Dat willen wij bewijzen op deze avond. Ik wil jongeren openstellen voor klassiek, theater en entertainment. Ik ben al een jaar bezig met het samenstellen van een divers artistiek team dat een muzikaal, betoverend evenement neer kan zetten voor een jong publiek. Na afloop hebben we een knallend feest. Dit is iets wat jongeren beslist moeten gaan zien!

Over Klassiek van de Toekomst
Klassiek van de Toekomst is een interactieve, multidisciplinaire show waar je tijdens het beluisteren van muziekstukken ook je ogen uitkijkt. Het 80-koppige jeugdorkest, speciaal samengesteld voor dit project, speelt onder muzikaal leiding van dirigente Annelies Smit een avondvullend muziekprogramma. Dit wordt visueel ondersteund door 40 jonge dansers en acteurs, dj’s, lichtshows en live camerabeelden.Het gehele gezelschap bestaat uit meer dan 140(!) talentvolle jongeren tussen de 12-21 jaar. Samen geven zij een twist aan klassieke muziek in een voorstelling die zal gaan over hun eigen generatie en hun toekomstige samenleving. Verwacht een energieke avond met muziek, theater, dans, film, én bijzondere visuals op levensgrote schermen.Na het theaterconcert is het tijd voor een cross-over tussen orkest en dj met aansluitend een grootse afterparty!

Internationale Regisseur
Verkooijen heeft voor de regie gekozen voor de internationale, toonaangevende regisseur Carlos Garcia Estevez. De Spaanse theatermaker, woon-en-werkend in Parijs, maakt met zijn gezelschap Manifesto Poëtico en zijn assistente Paige Allerton voorstellingen over heel de wereld en richt zich in zijn werk op het samenbrengen van verschillende disciplines en culturele verdelingen. Daarnaast komt Carlos komt in zijn werk de jonge generatie vaak tegen in veel verschillende landen van de wereld. Hierdoor ziet hij het verschil en kan hij in theatraal verband precies aankaarten wat ons dagelijks bezig houdt: “klassiek van de toekomst will involve the audience in the creation of a theatrical language; a language of movement and space, that will reach all generations by using our society’s contemporary understanding of movement; our contemporary eyes which know touch-screens, swipe-phones, pop-ups and digital readout, while connecting everyone deeply to the handmade, the low-tech and the classic.

Tickets nu verkrijgbaar
Tickets voor de show zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website www.klassiekvandetoekomst.nl of bij de kassa van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Advertentie