Lancering werkgevers ServiceTeam

0

Op maandag 3 juli 2017 lanceerde het Werkgeversservicepunt het Werkgevers Service Team. Joyce Langenacker, wethouder Sociale Zaken gemeente Haarlem en Donald Voskuil, manager Regional Affairs van TATA Steel, als vertegenwoordiger van de werkgevers in de regio, gaven het officiële startsein.

Dat gebeurde door het online gaan van de WST-website. Met dit Werkgevers Service Team en website krijgen werkgevers de door hen gewenste centrale één-loket functie; één website, één telefoonnummer en één e-mailadres voor alle arbeidsvragen en bemiddeling met betrekking tot het inclusief werken.

Regionale benadering arbeidsvragen werkgevers
In opdracht van het regionale Werkgevers Service Punt is gewerkt aan de vorming van één regionaal team dat werkgevers adviseert over de invulling van onder andere garantiebanen én waar werkgevers hun vacatures kunnen melden. Het Werkgevers Service Team (WST) is een team van ervaren arbeidsbemiddelaars in Zuid-Kennemerland en de IJmond. Met kennis van de bedrijven en de regio, en de mensen die moeilijker aan de slag komen.

Het WST biedt onder andere informatie en ondersteuning als bedrijven mensen aan willen nemen die moeilijker aan het werk komen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de Participatiewet en de banenafspraak, voorzieningen en financiële regelingen.

Het Werkgevers Service Punt is een samenwerking van 8 gemeenten, UWV, IJmond Werkt en Pasmatch. Deze 8 gemeenten zijn: Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Heemskerk, Velsen, Haarlemmerliede, Bloemendaal en Beverwijk.