Groene Europaweg

0

De Europaweg krijgt 139 bomen erbij. 15 November 2017 verplaatste wethouder Cora-Yfke Sikkema alvast een boom langs de Europaweg naar de nieuwe locatie ter hoogte van de Groningenlaan.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “Vandaag markeren we dat de Europaweg een fraaie groene entree van Schalkwijk wordt. Dit doen we door het versmallen van de weg van twee naar één rijbaan, het vernieuwen van het asfalt en het aanleggen van vier rotondes, wat de doorstroming gaat bevorderen. De Europaweg krijgt een mooie brede middenberm met meer groen en bomen. Met het aanleggen van een Paddentunnel komen we ook tegemoet aan een wens van de vrijwilligers van het Romolen Heempark”.

Meer informatie
De werkzaamheden van fase 2 zijn voor de kerst afgerond, zodat het winkelcentrum goed bereikbaar is. Medio volgend jaar zijn alle werkzaamheden klaar. Voor meer informatie, zie: www.haarlem.nl/europaweg.