Hulp bij je belastingaangifte

0

Informatiebijeenkomst en spreekuren in de Bibliotheek

Vanaf maart kun je weer aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Waar moet je goed op letten bij het invullen van de inkomstenbelasting en wat er is er dit jaar anders dan vorig jaar? De Bibliotheek en onze partners helpen je graag op weg.

Dit jaar zijn er weer enkele regelingen aangepast en dit kan gevolgen hebben voor de belastingen die je eventueel moet betalen of terugkrijgt. Wat is er bijvoorbeeld anders dan vorig jaar, waar moet je goed op letten bij het invullen van de inkomstenbelasting en hoe kun je gebruikmaken van aftrek van kosten? De adviseurs van DOCK Haarlem bieden tips en trucs om het net wat makkelijker te maken.

Voor welke hulp kun je terecht in de Bibliotheek?

 • In de Bibliotheekvestigingen kun je gratis gebruikmaken van een computer om je belastingaangifte te doen. Dit is overal gratis. Wel heb je een computerpas nodig, die kun je in de Bibliotheek kopen. Hiermee kun je het hele jaar door internetten.
 • Er is een speciaal Belastingspreekuur waar je hulp kunt krijgen bij je aangifte en vragen kunt stellen aan de mensen van de Formulierenbrigade van DOCK Haarlem. Het spreekuur is op alle maandagen van 5 maart t/m 30 april van 9:30 – 17:00 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum, in het Medialab. Aanmelden kan via DOCK Haarlem, tel.: 023 – 5436045 of via e-mail op: belastingspreekuur.haarlem@dock.nl
 • Er zijn informatiebijeenkomsten in vijf verschillende vestigingen. Hier krijg je tips en trucs voor je belastingaangifte en kun je vragen stellen aan de aanwezige expert. Wanneer en waar?
  • Maandag 26 februari | 19:30 – 21:30 uur | de Bibliotheek Hillegom
  • Dinsdag 6 maart | 15:00 – 17:00 uur | Gratis | de Bibliotheek Zandvoort
  • Donderdag 8 maart | 15:00 – 17:00 uur | de Bibliotheek Haarlem Noord
  • Donderdag 8 maart | 19:30 – 21:30 uur | de Bibliotheek Haarlem Centrum
  • Dinsdag 13 maart | 15:00 – 17:00 uur | de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk
 • In alle vestigingen zijn het hele jaar door cursussen Klik & Tik en Leer werken met de digitale overheid. Hier krijg je onder andere hulp bij het aanmaken van een DigiD, leer je deze te gebruiken en je weg te vinden op websites van de overheid.

Meer informatie en aanmelden kan op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.