En de Groene Mug Bokaal gaat naar… Van Vessem

0

Het Groene Huis goede tweede

Bakkerij Van Vessem mag zich vanaf 19 februari de trotse winnaar noemen van de Groene Mug Bokaal 2018. Het bedrijf kreeg de wisselbokaal voor de bijdrage aan duurzaam Haarlem.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en de huidige bokaalhouder Esther Gijze van de biologische maaltijdbox Beebox van Willem & Drees reikten de prijs uit tijdens de netwerkbijeenkomst in Frisk aan het Spaarne.

Met 759 stemmen is bakker Jos Huijbregts de publieksfavoriet. Het Groene Huis werd een goede tweede met 463 stemmen. De derde plaats ging naar Nolab Beveiliging. Bijna 1.700 Haarlemmers stemden op hun favoriete bedrijf.

Twaalfde keer
Dit jaar werd voor de twaalfde keer de Groene Mug Bokaal uitgereikt. Deze wisselbokaal is voor duurzame ondernemers. De Groene Mug Bokaal is sinds 2014 een duurzame publieksprijs. Naast Van Vessem, Het Groene Huis en Nolab Beveiliging konden Haarlemmers kiezen uit Asperitas, Sims Recycling Solutions en Top Format Productions.

Van Vessem
Bakkerij Van Vessem houdt bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Een nieuwe ontwikkeling is het verzamelen van oud brood dat weer wordt vergist tot groen gas. Naast het duurzame productieproces geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema: “Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat. Bakker Jos voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Die moeten ook op een gezonde manier brood kunnen eten in een fijne omgeving. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer. Bakker Jos gebruikt alleen pure ingrediënten, het liefst zoveel mogelijk uit de streek. Van Vessem is een inspirerend voorbeeld voor zowel bewoners, kinderen en andere bedrijven.

Meer informatie
Meer informatie over de jury, de genomineerden en de Bokaal op www.haarlem.nl/groenemugbokaal2018/.