Theatrale wandeling door tuin Paviljoen Welgelegen

0

Drie dagen lang is de tuin van het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem het sprookjesachtige decor van een theaterwandeling door Productiehuis de Verbinding. De acteurs nemen het publiek mee op een theatrale tocht langs plekjes waar je normaal niet zo snel komt.

Op 23, 24 en 25 mei, is de tuin van Paviljoen Welgelegen omgetoverd tot een feeëriek decor. Iedereen kent wel het sprookje van Sneeuwwitje, maar Haarlemse theatermaker Evelien Hofhuis gaat verder waar het verhaal eindigde. De acteurs van ‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ laten het publiek zien en horen wat de karakters er nou eigenlijk zelf van vinden om in een sprookje te wonen.

Is de hoofdrolspeelster zelf wel gelukkig?
We gaan op een ontdekkingstocht langs de levens en de gevoelens van de karakters uit het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm,” zegt theatermaker Evelien Hofhuis. Zij vroeg zich af, of Sneeuwwitje zelf nou eigenlijk wel gelukkig is. “Word je er gelukkig van als je met een prins mag trouwen? Had ze niet liever bij de dwergen willen blijven? Waarom heeft de schrijver dat bedacht? Wordt er ook aan haar gedacht? In deze theaterwandeling duiken we in de levens van de hoofdrolspeler van het sprookje en laten we het publiek zelf bepalen of ze een juiste keuze heeft gemaakt.

Schilderachtige decor Paviljoen Welgelegen
We moeten zelf ook elke dag weer een rol spelen,” zegt Evelien Hofhuis die met deze voorstelling hoopt af te studeren aan de HKU. “De theaterwandeling in het schilderachtige decor van Paviloen Welgelegen is een zelfgemaakte theaterwandeling geworden. Het is een zoektocht naar wie we eigenlijk zijn, wie we willen zijn en wie we moeten zijn. Er is zoveel ellende op de wereld. Hoe mooi is het om te kunnen vluchten in een andere wereld naar een droomwereld waar alles kan? Dat gaan we nu ook doen tijdens deze theatrale sprookjesachtige wandeling door de tuin.

Drie dagen in het bos
Regisseur Evelien Hofhuis brengt haar afstudeerproductie onder bij Productiehuis De Verbinding uit Haarlem. Drie dagen lang speelt deze productie voor publiek in het kleine bos in de tuin. Evelien: “Ik wil het publiek meenemen op deze vlucht het bos in. De verknipte wereld waarin we soms leven wil ik niet alleen laten zien, maar ook laten ervaren. We staan er middenin. Ik wil mensen aan het denken zetten. De acteurs nemen het publiek dan via beeldende kunst, zang, dans, muziek en spel mee naar een andere werkelijkheid.

Info
Ga mee op reis door de tuin en duik in de wereld van de personages. ‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ door Productiehuis De Verbinding op 23, 24 en 25 mei. Er zijn voorstellingen om 19.00 uur en om 20.30 uur in de tuin van Paviljoen Welgelegen aan Dreef 3 te Haarlem. Kaarten alleen te bestellen via: www.productiehuisdeverbinding.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)