Dahlia’s op Landgoed Keukenhof

0

In de tuin van Kasteel Keukenhof staan ruim 150 soorten dahlia’s in volle bloei. Tot half oktober zorgen deze populaire bloemen voor een overweldigende kleurenpracht op het historische landgoed.

Daarmee is het een prachtige plek om de Keukenhof Dahlia Dagen te houden, een initiatief van Keukenhof, het collectief van dahliakwekers en corso Zundert. Bart Siemerink (directeur Keukenhof), Ad Boemaars (Corso Zundert) en Rene Schrama (Holland Dahlia Event) hebben vanmiddag de opening verricht.

Als officiële openingshandeling werd een dahliakunstwerk onthuld dat is gemaakt door Corso Zundert. Met deze opening werd ook het Holland Dahlia Event gestart, waar van 22 t/m 24 augustus bedrijven die actief zijn in de dahlia’s elkaar ontmoeten. Tijdens dit event kunnen bezoekers bij verschillende dahliabedrijven een kijkje nemen en zich laten verrassen door het volledige assortiment aan dahlia’s in bloei.

Landgoed Keukenhof organiseert op zondag 26 augustus een aantal extra activiteiten voor bezoekers. Zo is er speciaal voor kinderen een dahliaspeurtocht en kan er samen met een arrangeur een mooi boeketje gemaakt worden. Natuurlijk zijn de kinderboerderij en de beeldende kunst in de kasteeltuin gewoon te bezoeken. Voor iets lekkers en een drankje kun je terecht bij restaurant Hofboerderij.

De toegang is gratis.

Meer over komende Dahlia evenementen

Zie ook ons andere item hierover.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)