Op zoek naar vleermuizen in het Bennebroekbos

0

Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van oude grote bomen kunnen bezoekers ontspannen en tot rust komen.

’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun sonarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van langs vliegende vleermuizen voor mensen hoorbaar worden. Met dit apparaat hoor je de vleermuizen aankomen voordat je ze kunt zien. Kenners kunnen zelfs horen welke soort vleermuis in aantocht is.

De gids van Landschap Noord-Holland neemt tijdens de excursie een aantal van deze detectoren mee, zodat iedereen deze vliegende jagers kunt spotten. Deze vleermuisexcursie voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer? Deze vleermuisexcursie is vrijdagavond 24 augustus van 21.00 uur tot circa 22.30 uur.

Info
Vertrekpunt: Parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, op de kruising tussen de Glipperweg en de Swartsenburgerlaan op de grens van Heemstede en Bennebroek.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren op www.gaatumee.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)