Man uit Litouwen aangehouden na poging straatroof

0

De politie is op zoek naar eventuele slachtoffers van een 31-jarige man uit Litouwen. Deze man werd dinsdagmorgen aangehouden bij het NS-station aan het Stationsplein in Haarlem.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding dat een man had geprobeerd een koffer uit de handen te trekken van een 42-jarige Rotterdammer die juist op het punt stond de trein te nemen. Doordat de eigenaar zijn koffer niet losliet mislukte de straatroof.

De gewaarschuwde politie werd door getuigen naar een lunchroom gestuurd waarnaar de verdachte gevlucht zou zijn. Hij werd hier inderdaad aangetroffen en kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld.

Meer slachtoffers?
Omdat er ook een soortgelijke melding kwam vanuit een hotel in Haarlem, daar had een man geprobeerd koffers te stelen, is het mogelijk dat ook anderen slachtoffer van deze verdachte zijn geworden. Hebt u een dergelijke ervaring? Neem dan contact op met de politie in Haarlem op 0900-8844.